Kjetil skal holde Ronny skadefri

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal vil gi Ronny Johnsen spesialbehandling for å unngå flere skader.

-  Ronny har vært plaget med mange strekkskader. Han er snart 36 år, og det sier seg sjøl at to måneder på sidelinja ikke er det beste i hans alder. Mens Ardian Gashi kan løpe til månen og tilbake, må vi være mer forsiktige med Ronny. Han vil bli bedre passet på enn de andre, bekrefter Rekdal.

-  Hva betyr det?

-  At han kontrolleres oftere, at vi følger han opp tettere. Vi må gi ham riktig trening med rett mengde og passe intensitet. Vi må være nøye med hva han gjør før kamp, i pausen og etter kamp, sier VIF-sjefen.

Skadefri og klar

Med stort hell fikk en annen skadeutsatt eksproff, Steffen Iversen, liknende oppfølging i fjor.

-   Det medisinske apparatet i Vålerenga er profesjonelt, og det passer meg bra, sier Ronny Johnsen.

I går var han tilbake på norsk gress for et norsk klubblag for første gang på ti år. Etter 65 smårustne minutter på en vårhumpete Vestfold-bane, sa han takk for seg. Ikke fordi han var skadet, men fordi han ikke vil bli det.

-  Jeg er ferdig med skader, sier Johnsen.

 TILBAKE PÅ BANEN: Ronny Johnsen gjorde comeback på norsk gress i går. Her dribler han Sandefjords Samuel Isaksen. Foto: Anders Hoven/Digitalsport
TILBAKE PÅ BANEN: Ronny Johnsen gjorde comeback på norsk gress i går. Her dribler han Sandefjords Samuel Isaksen. Foto: Anders Hoven/Digitalsport Vis mer

-   Det var først og fremst i United at jeg sleit. Nå er jeg skadefri. Jeg kunne spilt 90 minutter i dag, og jeg kan spille hver eneste kamp slik det ser ut nå.

Men verken Rekdal eller andre i Vålerenga forventer at Johnsens kropp tåler hele 2005-sesongen.

Knalltøft

-  Ronny gir oss fleksibilitet og erfaring. Han kan også spille midtbane dersom vi får han opp på gammelt, godt toppnivå. Men årets sesong blir knalltøff. Vi kan fort spille 50 kamper. Bare i april og mai er det 15 obligatoriske matcher. Derfor er det et luksusproblem at vi har så mange gode midtstoppere, og vi vil trenge alle sammen, sier Rekdal.

I gårsdagens treningskamp mot Sandefjord hadde Johnsen og Amund Skiri en tøff 1. omgang i midtforsvaret, men spilte seg opp etter hvilen. I bakhånd har Rekdal både André Muri og Kjetil Wæhler.

- Gjort et scoop

-   Kjetil har mange muligheter. Likevel mener jeg at Vålerenga har gjort et scoop ved å sikre seg Ronny Johnsen, sier Nils Johan Semb.

Den tidligere landslagssjefen har fulgt Stokke-gutten fra han første gang dukket opp på Eik/Tønsberg-trening i 1986. Og Semb liker også 2005-utgaven.

-  Kanskje har han ikke den ekstreme farten lengre, men med matchtrening og riktige treningsdoser holder Ronny fortsatt et høyt nivå. Han er sterk i duellene, og har framfor alt en internasjonal erfaring som blir svært viktig for Vålerenga ute i Europa, sier Semb.

I går sleit Vålerenga med Sandefjord før pause. 1. divisjonslaget hadde fire store sjanser til å score før Bernt Hulsker ble felt og Freddy dos Santos nettet fra 11-metersmerket etter drøye halvtimen. Etter pause overtok Vålerenga både spillet og sjansene.

-  Vi vant på en dårlig dag. Kan vi fortsette med det, blir resultatet godt også i år, sier Kjetil Rekdal.

Vålerenga møter IFK Göteborg i Royal League søndag. Så venter Ham-Kam i seriestarten neste helg.