Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil slo tilbake

Kjetil André Aamodt vendte skuffelsen etter lørdagens utfor til pur glede og seier i Kitzbühel-kombinasjonen i dag. To brukbare slalåmomganger var nok til å skyve Lasse Kjus ned på andreplassen i kombinasjonen.

Samtidig benyttet Aamodt muligheten til å passere Hermann Maier på den totale verdenscuplisten. Nå leder Kjus med Aamodt 35 poeng bak.

- Nå kommer verdenscupen virkelig til å bli spennende etter VM, for slik situasjonen er i øyeblikket er det helt åpent, sa Kjetil André Aamodt til NTB. Han har ett fattig poengs ledelse til Hermann Maier før de siste ti rennene.

- De to slalåmomgangene jeg kjørte i dag er jeg fornøyd med. Det ble niendeplass på meg, mens målet var å komme inn blant de ti beste. Det klarte jeg jo greit, men jeg må innrømme at jeg hadde kombinasjonen i bak hodet i andreomgangen, sa Aamodt, som mente finaleomgangen ble litt vanskelig fordi det ble mørkt etterhvert.

Han var særlig fornøyd med at han ikke ble slått av Jure Kosier med mer enn 86/100. Det viser at Aamodt er med i toppkampen også i den disiplinen, men det er ikke i slalåm han har de største forventningene i VM.

Ikke vunnet

- Selv om jeg ikke har vunnet noe renn i verdenscupen ennå, bortsett fra denne kombinasjonen, gleder jeg meg veldig til å kjøre VM. Men jeg har nok ingen mulighet til å vinne alle disiplinene. Da har jeg mer tro på Lasse, innrømmet han.

- Mine sjanser ligger nok først og fremst i storslalåm og utfor ved siden av kombinasjonen, slo Aamodt fast.

Han la ikke skjul på at han er en smule overrasket over at han er med og kjemper helt i toppen i den totale verdenscupen.

- Det hadde jeg ikke ventet før sesongen, for i fjor høst var det bare slalåmdisiplinen jeg hadde taket på. Utover i sesongen nå har det hjulpet veldig for meg at det har løsnet i storslalåm, sa Aamodt. Han reiste rett hjem til Oslo etter søndagens renn, og gledet seg over å få noen dagers hvile.

Sliten

- Jeg er litt sliten nå både psykisk og i beina, så det skal virkelig bli godt å komme hjem. Det er helt sikkert at jeg kommer til å sette vekk skiene hele neste uke, sa Aamodt.

Siden 5. januar i Kranjska Gora er det ikke mye hvile han har fått tid til. Det har vært konkurranser og trening hver eneste dag, og særlig har Kitzbühel-uken vært tøff med utfortreninger og konkurranser fem dager i strekk. Deretter var det å omstille seg for slalåmrennet søndag, men Aamodt klarte det brukbart også.

Sammen med Lasse Kjus skal han kjøre alle disiplinene i VM, dersom det ikke skulle inntreffe helt uforutsette ting. Fra VM i Sestriere for to år siden har han gullet i kombinasjonen å forsvare.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media