Kjetil slo tilbake

Kjetil André Aamodt vendte skuffelsen etter lørdagens utfor til pur glede og seier i Kitzbühel-kombinasjonen i dag. To brukbare slalåmomganger var nok til å skyve Lasse Kjus ned på andreplassen i kombinasjonen.

Samtidig benyttet Aamodt muligheten til å passere Hermann Maier på den totale verdenscuplisten. Nå leder Kjus med Aamodt 35 poeng bak.

- Nå kommer verdenscupen virkelig til å bli spennende etter VM, for slik situasjonen er i øyeblikket er det helt åpent, sa Kjetil André Aamodt til NTB. Han har ett fattig poengs ledelse til Hermann Maier før de siste ti rennene.

- De to slalåmomgangene jeg kjørte i dag er jeg fornøyd med. Det ble niendeplass på meg, mens målet var å komme inn blant de ti beste. Det klarte jeg jo greit, men jeg må innrømme at jeg hadde kombinasjonen i bak hodet i andreomgangen, sa Aamodt, som mente finaleomgangen ble litt vanskelig fordi det ble mørkt etterhvert.

Han var særlig fornøyd med at han ikke ble slått av Jure Kosier med mer enn 86/100. Det viser at Aamodt er med i toppkampen også i den disiplinen, men det er ikke i slalåm han har de største forventningene i VM.

Ikke vunnet

- Selv om jeg ikke har vunnet noe renn i verdenscupen ennå, bortsett fra denne kombinasjonen, gleder jeg meg veldig til å kjøre VM. Men jeg har nok ingen mulighet til å vinne alle disiplinene. Da har jeg mer tro på Lasse, innrømmet han.

- Mine sjanser ligger nok først og fremst i storslalåm og utfor ved siden av kombinasjonen, slo Aamodt fast.

Han la ikke skjul på at han er en smule overrasket over at han er med og kjemper helt i toppen i den totale verdenscupen.

- Det hadde jeg ikke ventet før sesongen, for i fjor høst var det bare slalåmdisiplinen jeg hadde taket på. Utover i sesongen nå har det hjulpet veldig for meg at det har løsnet i storslalåm, sa Aamodt. Han reiste rett hjem til Oslo etter søndagens renn, og gledet seg over å få noen dagers hvile.

Sliten

- Jeg er litt sliten nå både psykisk og i beina, så det skal virkelig bli godt å komme hjem. Det er helt sikkert at jeg kommer til å sette vekk skiene hele neste uke, sa Aamodt.

Siden 5. januar i Kranjska Gora er det ikke mye hvile han har fått tid til. Det har vært konkurranser og trening hver eneste dag, og særlig har Kitzbühel-uken vært tøff med utfortreninger og konkurranser fem dager i strekk. Deretter var det å omstille seg for slalåmrennet søndag, men Aamodt klarte det brukbart også.

Sammen med Lasse Kjus skal han kjøre alle disiplinene i VM, dersom det ikke skulle inntreffe helt uforutsette ting. Fra VM i Sestriere for to år siden har han gullet i kombinasjonen å forsvare.

(NTB)