- Kjetil trenger hjelp

Kjetil Strand kom rett fra Flensburg-benken og dunket inn ni mål mot Ungarn i VM-kvalifiseringskampen i håndball.

Norge vant søndag 27- 24 i den første av to VM-kvalifiseringskamper mot Ungarn i håndball. Kjetil Strand, som har slitt i tyske Flensburg-Handewitt siden overgangen fra Stavanger før jul, ble kampens mestscorende. Gunnar Pettersen er fornøyd:

- Han har lagt bak seg en periode i Flensburg med lite spilletid, men det kunne du ikke se. Imponerende, sier landslagstreneren om nimålsscoreren, som skal spille for danske Bjerringbro neste sesong.

Trenger flaks

Bortekampen mot Ungarn spilles i Miskolc førstkommende søndag. Pettersen mener tremålsledelsen er et greit utgangspunkt.

- Erfaringer tilsier at det ofte blir et liknende resultat andre veien i returkampen. Jeg tror det blir jevnt, vi må heve oss noen hakk - pluss at vi trenger flaks. Alle gode idrettsutøvere har litt flaks, og det trenger vi på søndag, sier han.

Trege ungarere

I dagene fram mot kampen skal de norske spillerne få høre hvor viktig det er å stoppe de ungarske skytterne.

- Å slippe inn 24 mål er bra, men vi kan bli bedre i forsvar. Dessuten må vi bli enda flinkere til å utnytte ungarernes vansker med å komme seg tilbake når vi kontrer, sier treneren.

Han håper flere av bakspillerne markerer seg i den tøffe bortekampen.

- En Frode Hagen, en Kristian Kjelling eller en André Jørgensen kan markere seg enda mer. Strekspillet kan også bli bedre, sier treneren, som tror det vil bli lagt merke til i Håndball-Europa om Norge rapper billettene til neste års Tunisia-VM foran Ungarn.

TOPPSCORER: Med sine ni scoringer ble Kjetil Strand norges toppscorer mot Ungarn i den første av to VM-kvalifiseringskamper i håndball. Returmatchen spilles førstkommende søndag.