Rune Almenning Jarstein om den tunge tida på benken:

- Kjip beskjed å få

Rune Almenning Jarstein (36) er tilbake i startelleveren til Hertha Berlin. For kort tid siden virket han å være helt ute i kulda. Med stadige trenerbytter ble det tungt for Norges landslagsmålvakt

TILBAKE: Rune Almenning Jarstein er tilbake i startelleveren til Hertha Berlin etter en lang periode på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Rune Almenning Jarstein er tilbake i startelleveren til Hertha Berlin etter en lang periode på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Ståle Solbakken presenterte landslagsstroppen til de kommende VM-kvalifiseringskampene, var Rune Almenning Jarstein som forventet en del av troppen.

Den norske sisteskansen har vært Norges ubestridte førstevalg de seineste åra, og har i lengre perioder også vært førstekeeper i Hertha Berlin.

36-åringen signerte for Hertha i 2014, og står med over 160 kamper for Berlin-klubben, i tillegg til 69 kamper med flagget på brystet. Det gjør han til keeperen med nest flest landskamper for Norge, bare slått av Erik Thorstvedt som står med 97 kamper.

Enkelt valg

Da Hertha hentet den tyske keeperen Alexander Schwolow for åtte millioner euro i fjor, ante Jarstein hva som var i vente.

- Jeg skjønte tegninga da vi hentet ny keeper. Jeg sto jo på og ga mitt beste, men det var så klart en kjip beskjed å få at jeg ikke var førstekeeper lenger, forteller han til Dagbladet.

Signeringa av ny keeper gjorde at Jarstein, som spilte 29 av 34 Bundesliga-kamper i sesongen året før, ble henvist til benken. Der ble han sittende i fire måneder uten å få spille noen ligakamper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer