Sleggekasteren Mona Holm ga alt, men bommet teknisk, og da ble det ikke finaleplass i slegge. Hun endte på 20.-plass i kvalifiseringen med 67,16 meter - litt under pari. Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
Sleggekasteren Mona Holm ga alt, men bommet teknisk, og da ble det ikke finaleplass i slegge. Hun endte på 20.-plass i kvalifiseringen med 67,16 meter - litt under pari. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Kjipt å ikke komme med videre, for jeg er jo så nær

Mona Holm ga alt, men bommet teknisk.

Sleggekasteren Mona Holm ga alt, men bommet teknisk, og da ble det ikke finaleplass i slegge. Hun endte på 20.-plass i kvalifiseringen med 67,16 meter - litt under pari.

Men kasteren fra Kolvereid manglet bare 1,76 meter på å gå videre til søndagens finale.

- Jeg ga alt, men det holdt ikke i dag. Rent teknisk bommet jeg litt. Det første kastet mitt var greit nok. Deretter ga jeg full guffe i de to andre kastene, men fikk det ikke til, for jeg bommet litt i starten av begge de to siste kastene, sa Holm til NTB.

- Det er litt kjipt ikke å komme med videre, for jeg er jo så nær, men det var moro å kaste her. Bare synd det gikk så fort. Jeg prøvde i alle fall det jeg kunne og ga maks innsats i alle kastene, la hun til.

Hun fikk opp det beste kastet sitt i første omgang. Deretter ble det 66,97 meter i det andre kastet, mens hun avsluttet innsatsen på VM-arenaen i Daegu med et dødt kast i tredje og siste omgang.

Ikke ille - Jeg fikk 67 meter, og det er ikke ille, for denne sesongen har jo vært en 67-metersesong for mitt vedkommende. Jeg tror dette er den 13. konkurransen i år der jeg ender med et resultat på 67 meter og noe, sa Mona Holm.

Hun deltok i sitt andre VM, og hun forbedret seg både resultat- og plasseringsmessig siden Osaka-mesterskapet i 2007, der hun fikk debuten sin.

Den gangen endte hun på 24.-plass i kvalifiseringen etter å ha kastet 65,65 meter. Hun kastet halvannen meter lenger fredag formiddag, men hun var langt unna personlig rekord, som hun satte i Byrkjelo-NM med 70,43 meter.

Kasteren fra Kolvereid manglet bare 1,76 meter på å gå videre til søndagens finale.  Foto :Bjørn Langsem / Dagbladet .
Kasteren fra Kolvereid manglet bare 1,76 meter på å gå videre til søndagens finale. Foto :Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

- Jeg sa før mesterskapet at målet mitt var 68 meter pluss. Det klarte jeg ikke helt, slo Mona Holm fast.

Mellomfornøyd - Jeg kan ikke si jeg er så veldig skuffet etter dette, men jeg er selvsagt ikke fornøyd heller, fortalte Holm. Hun hadde en kjempegod sjanse til å nå finalen, men utnyttet ikke muligheten som bød seg.

Hun hadde med seg sleggekollega Eivind Henriksen som mentor og coach på tribunen, og han gjorde jobben sin, men Mona fra Kolvereid sviktet litt.

- Nå er sesongen over for meg. De siste dagene skal jeg være litt turist, og når jeg kommer hjem til Norge er det ferie. Da skal jeg i hvert fall en tur til Kolvereid, sa Mona Holm.

Kinesiske Wenxiu Zhang var best i kvalifiseringen med et kast på 74,17 meter. Åtte av deltakerne kastet lenger enn den automatiske kvalifiseringsgrensen på 71 meter, og den siste som kom med til finalen var franske Stephanie Falzon. Hun kastet 68,92 meter. (©NTB)