Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjipt å tryne fra bronse

PARK CITY: (Dagbladet): - Det var ikke noe vanlig tryn - det var bare uflaks, sier Kjersti Østgaard Buaas (20). - Og det er kjipt å tryne fra en bronsemedalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke helt klok? Du altså? Da skal du vite at Kjersti Buaas Østgaard kom bakpå i det siste hoppet, falt og mistet en sikker bronsemedalje på det. Men for 20 år gamle jenter på snowboard er ikke livet kjipt i mer enn noen minutter av gangen.

Derfor snudde Kjersti skuffelsen til glede og seiersdans med den amerikanske vinneren Kelly Clarke.

- Da det ikke gikk for meg håpet jeg at Kelly ville klare det, sier Kjersti Øastgaard Buaas til Dagbladet. - Og det er to meget enkle grunner til det. For det første er hun desidert best i verden og fortjente denne gullmedaljen.

- For det andre er hun en meget god venn og treningskamerat.

Falt på målstreken

Elin Østgaard, Kjerstis mor, var som alle oss andre medaljeoptimist helt til datteren lå på rompa i dagens siste hopp. Da hadde hun vært nummer fire i kvalifiseringen, nummer fire i den første finaleomgangen og på vei til å klatre opp på pallen. Men det siste hoppet altså - den siste akrobatiske anstrengelsen i Park Citys olympiske halfpipe - var ikke godt nok.

Og så endte det med den sureste av alle plasseringer i OL - en fjerdeplass.

- Kjersti falt på målstreken, sier landslagstrener Petter Levin. - Men hun skal ha for at hun ga jernet og satset alt. Og hadde hun ikke gått i veggen på det siste hoppet så ville det helt sikkert blitt bronse.

- Kanskje sølv.

- Det orker jeg ikke tenke på mer nå, sier Kjersti. - Kjørt er kjørt - jeg hadde uflaks - det gikk ikke. Men jeg er ung, jeg skal kjøre snowboard i mange år ennå så jeg tåler denne motgangen. Sjøl om det kjipeste som finnes er å tryne i bånn av pipen.

Gullkandidat i Torino

- Kjersti har en olympisk mester i seg, sier Petter Levin. - Allerede i Torino om fire år kan hun stå på toppen. For skal du vinne i halfpipe må du gjøre noe spesielt, og det har Kjersti.

- Det finnes ikke feighet i denne jenta. Det eneste hun tenker på er å gi bånn gass.

Landslagstrener Petter Levin var nervøs da Kjersti Østgaard Buaas kjørte den andre finaleomgangen. Grunnen er at han aldri vet hva denne trønderjenta kan finne på. Men sjøl var hun rolig - så kald som det er mulig å være. Når det handler om OL-medaljer.

- Det eneste jeg tenkte på var å kjøre bra snowboard, sier hun. - Få det til liksom, ikke safe - bare dra på. Og jeg følte det gikk bra helt til jeg var i bånn.

- Nei, nå snakker vi ikke mer om det.

- Petter Levin sier at du har en olympisk mester i deg?

- Nei, det orker jeg i hvert fall ikke tenke på nå. Torino? Om fire år? Nei, det er for langt unna. Og når alt kommer til alt har jeg grunn til å være fornøyd.

- Og det er jeg.

En stor prestasjon

- Man glemmer ikke en fjerdeplass i OL, sier landslagstrener Levin. - De som driver med snowboard vet hva det dreier seg om. Og derfor har Kjersti all grunn til å være stolt av det hun har gjort.

- Måten hun satset på var helt perfekt.

TÅLER MOTGANG: - Jeg er ung og skal kjøre snowboard i mange år ennå. Så jeg tåler denne motgangen. Sjøl om det kjipeste i verden er å tryne i bånn av pipen, sier Kjersti Østgaard Buaas.
PÅ TRYNE: Her faller Kjersti i bånn av halfpipen.
Hele Norges coronakart