-  Kjipt og irriterende

Rosenborg-frustrasjon etter dopingdom mot Agricola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble Juventus eks-lege Riccardo Agricola dømt for brudd på dopingreglene. Sigurd Rushfeldt tør ikke tenke på hva han kan ha gått glipp av.

-  Alt kunne skjedd

-  Det er trasig at doping forekommer i fotballen. Det Juventus-laget vi møtte i 97, er kanskje det beste jeg noen gang har møtt, sier daværende Rosenborg-spiss Sigurd Rushfeldt til Dagbladet.

-  Og hvis det viser seg at spillerne som møtte oss i 97 var dopede, er det veldig irriterende. Vi var tross alt i kvartfinalen i Champions League. Hadde vi gått videre, kunne vi begynt å snakke om noe stort. For vi hadde vært i bedre form utpå våren, da semifinalene gikk. Alt kunne skjedd, sier Rush som nå spiller i Austria Wien.

I fengsel

Riccardo Agricola ble i går dømt til 22 måneders fengsel for juks og brudd på dopingbestemmelsene. I tillegg fikk han en bot på 16 200 kroner. Klubbdirektør Antonio Giraudo var også tiltalt, men han ble frifunnet.

Statsadvokaten i Torino, Raffaele Guariniello, startet etterforskningen av dopingbeskyldningene i Juventus i 1998. Rettssaken gjaldt klubbens medisinske praksis fra 1994 til 1998, i en periode hvor klubben vant tre italienske seriemesterskap og en mesterligatittel i 1996. Han skal ha gitt spillerne EPO, et stoff som kunstig stimulerer kroppens produksjon av røde blodlegemer, som igjen gir større utholdenhet.

Dopingen skal ha skjedd i perioden Rosenborg møtte italienerne. Først i kvartfinalen i 1996/97-sesongen, hvor det ble 1- 1 på Lerkendal og 2- 0 til hjemmelaget i Torino. To sesonger etterpå var de to lagene i samme gruppe. Rosenborg ble nummer tre - slått ut på målforskjell av Juventus og Galatasaray etter et nytt 2- 0-tap borte mot italienerne.

Nåværende Club Brugge-trener Trond Sollied, var assistenttrener første gangen og hovedtrener da laget røk ut av gruppespillet.

-  Det er kjipt i ettertid å finne ut at det forekom doping i Juventus mens vi spilte mot dem. Vi var også et bra lag på den tida, og kunne gått langt i Champions League. Men vi så bare på Juventus med fotballøyne. Ingen tenkte tanken at de kunne være dopet, sier Sollied til Dagbladet.

Få tester

Det samme sier Borussia Dortmund-spilleren André Bergdølmo, som spilte høyreback for Rosenborg begge sesongene.

-  Det er veldig synd at doping forekommer i fotballen. Sjøl synes jeg det er altfor få tester. Siden jeg gikk fra Rosenborg til Ajax i 2000, er jeg bare blitt testet én gang. I Trondheim var det minst åtte.

-  Men jeg tror vi hadde tapt uansett, du ser jo hvor gode de spillerne vi møtte er blitt.

Stjernegalleri

Og spillerne han snakker om er storheter som Didier Deschamps, Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, Christian Vieri, Roberto Baggio og Gianluca Vialli. De har alle blitt forhørt i saken, som startet i 1998 etter påstander om doping i Juventus fra daværende Roma-trener Zdnek Zeman.

Statsadvokat Raffaele Guariniello mener gårsdagens dom bare er starten på dopingmistankene mot Juventus. Han har jobbet med saken siden 1998.

-  Dette var som ventet, men er bare det første steget, sier Guariniello, ifølge NTB.

TAPTE FOR JUVENTUS: Sigurd Rushfeldt, her i kamp mot Ciro Ferrarra i Champions League-kvartfinalen 1997, er irritert på nyheten om at Juventus-legen er dømt for brudd på dopingreglene.
DØMT: Juventus tidligere lege, Riccardo Agricola, ble i går dømt til 22 måneders fengsel for juks.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer