Kjipt, synes Hjelmseth

-Kjipt at dette skulle skje nå, sa Ingrid Hjelmseth mens landslagsvenninnene varmet opp til VM-åpningskampen mot Frankrike.

Et skudd fra Dagny Mellgren under trening torsdag traff henne så forkjært at håndrotsknokkelen i høyre hand brakk. Dermed blir hennes eneste VM-opplevelse tribuneplass mot Frankrike, før hun reiser hjem for å gipses.

- Det var ikke akkurat flaks, dette. Hva skal jeg si? Det er trist, men det er bare fotball, sa 23-åringen som må ta pause fra fotballen i åtte uker. Dermed er sesongen over for Trondheims-Ørns keeper.

Søndag reiser hun hjem, og først når hun kommer til Norge vil hun bli gipset. Foreløpig har hun bare en støtteskinne på høyrehanda.

Skaden fikk hun under avslutningstrening, da hun ble pepret med skudd fra Norges spisser. Hun kom seg så vidt på beina etter ett skudd og rakk bare å kaste opp hendene. Selv om det gjorde veldig vondt med en gang, trodde hun først at det ikke var så alvorlig.

- Det kjentes først ut som en overstrekk. Men da jeg våknet fredag, gjorde det veldig vondt på ett punkt. Da ante det meg at det kunne være noe mer alvorlig.

Røntgen

Hun ble dermed tatt med til røntgen- og MR-undersøkelse fredag. På kvelden kom det nedslående svaret.

- Først ble jeg litt glad da jeg så røntgenbildene, for der syntes ikke skaden. Men så kom resultatet av MR-undersøkelsen, og der var bruddet tydelig, sa hun. Hjelmseth blir hjemme i Skjetten en ukes tid før hun reiser til Trondheim der hun studerer kommunikasjonsteknologi ved NTNU.

Hjelmseth er allerede erstattet i troppen av Silje Vesterbekkmo, selv om Røa-målvakten kommer til USA først i tide til den neste kampen.

- Jeg kjenner henne litt fra keeperprosjektet vi har vært med i sammen. Denne jobben takler hun nok veldig bra, sa Hjelmseth som håper hun får flere sjanser i store mesterskap.

(NTB)