Klæbo om skaden:

- Kjipt

Johannes Høsflot Klæbo må belage seg på åtte til tolv uker med alternativ trening, er estimatet han har fått om skaden sin. - Jeg blir godt kjent med min egen psyke, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

SKADET: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADET: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN/OSLO (Dagbladet): I begynnelsen av juli pådro langrennsener Johannes Høsflot Klæbo seg en belastningsskade øverst i hamstringen, som blant annet medførte at forrige ukes Blink-festival i Sandnes gikk uten trønderens deltakelse.

Overfor Dagbladet setter nå Klæbo ord på hva han tenker om skaden som setter kjepper i hjulene for trønderens foretrukkede sesongoppkjøring. 25-åringen maner til tålmodighet og en konstruktiv tilnærming.

- Det går greit. Det tar tid. Jeg får ikke gjort så mye annet enn å ta det med ro og være nøye. Jeg har øvelser jeg kjører. Det blir mange timer i bassenget. Det er kjedelig selvfølgelig, men jeg får ta fram tålmodigheten til morfar når han fikser laks og bare stå i det, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

- Er du bekymret?

- Det er alltid kjipt å bli skadet. Det er ikke noe jeg ønsker, men jeg må ha fokus på det jeg kan gjøre noe med og få gjennomført de øvelsene jeg skal.

MENTOR: Johannes Høsflot Klæbo er med som mentor, trener og inspirator sammen med Helene Marie Fossesholm på den internasjonale juniorcampen på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MENTOR: Johannes Høsflot Klæbo er med som mentor, trener og inspirator sammen med Helene Marie Fossesholm på den internasjonale juniorcampen på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Mental test

Klæbo sier selv at han har fått beskjed om et sannsynlig skadeomfang på åtte til tolv uker, men presiserer at skadeperioden også kan bli både kortere og lengre tid enn dette estimatet.

Dette skadeoppholdet skulle han selvsagt gjerne vært uten.

- Jeg skulle gjerne sprunget i myra og herja rundt i Trondheim og trent som vanlig. Jeg blir godt kjent med bassenget i Pirbadet og min egen psyke, poengterer langrennsesset.

Byåsen-gutten møter Dagbladet på Sjusjøen i forbindelse med den internasjonale juniorcampen i regi av Norges Skiforbund og Equinor Morgendagens Helter, hvor Klæbo er med som mentor i likhet med Helene Marie Fossesholm.

Usikkerhet

Men tidenes beste langrennssprinter kan altså ikke trene for fullt selv, så lenge skaden hemmer ham.

- Vet du hva som forårsaket skaden?

- Det kan være flere ting, men jeg har ikke grublet så mye over det. Skaden har skjedd. Jeg må være nøye på det jeg skal gjøre framover.

INSPIRATOR: Johannes Høsflot Klæbo er med som mentor, trener og inspirator sammen med Helene Marie Fossesholm på den internasjonale juniorcampen på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INSPIRATOR: Johannes Høsflot Klæbo er med som mentor, trener og inspirator sammen med Helene Marie Fossesholm på den internasjonale juniorcampen på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Klæbo skal etter planen delta i Toppidrettsveka i slutten av august, etterfulgt av et fire uker langt høydeopphold i USA. Hvis den plan skal følges, betinger det at 25-åringen må bli skadefri innen den tid.

Per i dag er det helt i det blå.

- Jeg tar uke for uke og har foreløpig ikke skrinlagt noen planer. Det er en vurdering jeg må ta fortløpende uke for uke, sier Klæbo til Dagbladet og setter de beslutningene på vent.

Herrelandslagstrener Eirik Myhr Nossum er ikke bekymret på stjerneelevens vegne.

- Slik jeg kjenner Johannes, er han utålmodig - som alle idrettsutøvere er. De er ikke laget for å sitte i ro. Johannes er en ener. Det er veldig få som kommer gjennom en slik skade som han gjør. Johannes bruker å være drivende dyktig på å løse slike situasjoner, med god hjelp fra støtteapparat rundt seg, sier Nossum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer