Klæbo om skaden:

- Kjipt

Johannes Høsflot Klæbo må belage seg på åtte til tolv uker med alternativ trening, er estimatet han har fått om skaden sin. - Jeg blir godt kjent med min egen psyke, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

SKADET: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADET: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN/OSLO (Dagbladet): I begynnelsen av juli pådro langrennsener Johannes Høsflot Klæbo seg en belastningsskade øverst i hamstringen, som blant annet medførte at forrige ukes Blink-festival i Sandnes gikk uten trønderens deltakelse.

Overfor Dagbladet setter nå Klæbo ord på hva han tenker om skaden som setter kjepper i hjulene for trønderens foretrukkede sesongoppkjøring. 25-åringen maner til tålmodighet og en konstruktiv tilnærming.

- Det går greit. Det tar tid. Jeg får ikke gjort så mye annet enn å ta det med ro og være nøye. Jeg har øvelser jeg kjører. Det blir mange timer i bassenget. Det er kjedelig selvfølgelig, men jeg får ta fram tålmodigheten til morfar når han fikser laks og bare stå i det, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

- Er du bekymret?

- Det er alltid kjipt å bli skadet. Det er ikke noe jeg ønsker, men jeg må ha fokus på det jeg kan gjøre noe med og få gjennomført de øvelsene jeg skal.

Mental test

Klæbo sier selv at han har fått beskjed om et sannsynlig skadeomfang på åtte til tolv uker, men presiserer at skadeperioden også kan bli både kortere og lengre tid enn dette estimatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer