- Kjøkkengruppa!

Club Brügge-trener Trond Sollied kjenner det belgiske landslaget godt og mener de bør ha gode muligheter til å avansere i ei lett VM-gruppe.

- Mye avhenger av åpningskampen mot Japan, men jeg tror det belgiske laget er godt nok til å avansere sammen med det russiske. Belgierne spiller i VMs kjøkkengruppe, hvor alle muligheter for avansement er åpne, sier Trond Sollied til Dagbladet.

Han har tre års erfaring fra belgisk fotball og vurderer landslaget på denne måten:

- Belgia er et teknisk godt lag, med store sterke spillere. De blir ikke lette å bryne seg på, mener Sollied.

Mpenza skadet

Belgia slo nylig Frankrike i en oppkjøringskamp. 2- 1 på bortebane er et sterkt resultat og Frankrikes første hjemmetap på tre år. De fulgte opp med 1- 0 over Costa Rica i helga.

- Det er slik med Belgia. Vinner de kampene er ikke seierssifrene store, taper de er det heller ikke med mange mål. Det skyldes deres forsvarende spillestil, sier Sollied.

Dessverre må belgierne unnvære stjernespiss Emile Mpenza i VM.

Rundspilt av Norge

Trener Robert Waseige fortalte nylig de belgiske spillerne at han ikke forlenger sin treårskontrakt.

- Det er mange som mener det var feil av meg å gå ut med dette nå, men hvis jeg hadde sagt det på julaften ville det også vært et dårlig tidspunkt, sier Waseige.

Vertsnasjonen Japan tapte 0- 3 for Norge på Ullevaal nylig og ble i perioder rundspilt av Solskjær & Co.

- Den kampen er neppe representativ for hva Japan står for. Mesterskapet arrangeres i Japan, og jeg vil tro at det øker sjansene deres til avansement, sier Sollied.

Japanerne var også langt bedre da de spilte 1- 1 mot Sverige i helga.

- Vårt oppdrag er vanskelig, men det er ikke umulig. Jeg har stor tiltro til at spillerne jeg har valgt skal gjøre jobben, sier Japans trener Phillippe Troussier.

HJEMMEHÅP: Japans Hidetoshi Nakata øver på brassespark under fredagens trening i Tokyo. Parma-stjernen og Feyenoords Shinji Ono er spillerne vertsnasjonen setter sin lit til i kampen for å gå videre fra gruppespillet.