Kjølen ødelagt igjen - Ericsson må snu

Dramatikken fortsetter i Ocean Race.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var ved tretiden i natt at mannskapet på den svenske «Ericssonbåten», som seilte i 10 knops fart i 15-20 knops vind, hørte et smell og oppdaget at en del av det bevegelige kjølsystemet var ødelagt. «Ericsson» var på andreplass i det sju båter store feltet da uhellet skjedde.

Isteden får å fortsette mot sydishavet og de sterke vestlige vindene der, har skipper Neal McDonald bestemt at de skal snu for å seile mot land i Sør-Afrika. Her skal de bytte ut en brukket del i det ene av de to hydrauliske systemene i svingkjølen.

Den bevegelige kjølen skal i utgangspunktet gjøre det lettere for båtene å øke hastigheten på seilbåten uten at båten kantrer. Men systemet har altså vist seg å være svært sårbart og både «Movistar», «Pirates of the Caribbean» og «Ericsson» har hatt store problemer med svingkjølene allerede.

Piratene måtte bryte førsteetappe fra Vigo til Cape Town da svingkjølsystemet havarerte.

Ericssonbåten holdt på å kullseile da deres hydraulikk brøt sammen midt mellom Spania og Sør-Afrika. De fikk reparert skaden midlertidig og «haltet» mot land for sakte fart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer