Kjølner drepte Viking-spøkelset

Fredrik Kjølner var Bodø/Glimts mest sentrale spiller da de i går vant i Stavanger for første gang på 14 forsøk.

STAVANGER (Dagbladet): Stopperen sto bak begge målene, og drepte med det Stavanger-spøkelset.

Etter kampen var Kjølner i tvil om han faktisk hadde scoret på Stavanger stadion.

- Jeg tror jeg var sist på 2- 0-scoringen, men jeg er ikke sikker. Vi får ta en diskusjon på det på spillerbussen, sier en lattermild og lykkelig Kjølner.

Det som ble vinnermålet i Stavanger, var en uoversiktlig situasjon. En corner fra Christian Berg havnet på første stolpe. Der presset Kjølner så hardt at ballen gikk via Frode Olsens hender og i mål.

Også på den første scoringen var Kjølner sentral med sin stuss til Olav Råstad.

- Vi brøt en barriere i dag. Dette er vår første seier mot Viking på bortebane, sier Kjølner.

Glimt har brutt mange barrierer den siste uka. De slo Tromsø på bortebane i cupen. Og neste barriere blir å slå Rosenborg i cupfinalen.

Dårlig utnyttelse

Men da må de bli flinkere til å utnytte overgangene. I går fikk Glimt mange sjanser mot omstendelige Viking. Det var det eneste minuset for den høye stopperen.

- Vi skulle ha drept denne kampen på et mye tidligere tidspunkt. Det gikk altfor sakte med Viking, og det skulle vi utnyttet bedre, sier han.

Kjølner gjorde en stor kamp i Stavanger. Han var konge i lufta både offensivt og defensivt. Den tidligere Spania-proffen André Schei Lindbæk skulle være Vikings offensive oppspillspunkt. Det gikk ikke slik Viking hadde håpet. Kjølner tok ham fullstendig ut av kampen.

Grep om sølvet

Trener Øystein Gåre var meget fornøyd med at spillerne klarte å komme ned på bakken etter seieren mot Tromsø i cupen.

- Det har vært mye ståhei rundt seieren i semifinalen. Jeg var litt redd for hvilken innvirkning det skulle få. Med disse tre poengene har vi festet grepet om sølvmedaljene. Nå har vi to matchballer, sier Gåre.

Suksesstreneren roser også Fredrik Kjøner og stopperkollega Cato Hansen.

- De har vært solide hele sesongen. Det var de også i dag, sier Gåre.

Han innrømmer at det aldri ble noen spesielt god kamp på Stavanger stadion. Til det var banen for tung. Poengene var det som varmet.

Neppe E-cup

Viking flytter til ny stadion neste år. Der blir det neppe spilt Europa-cup.

- Det ser svart ut for oss nå. Hele høsten har vi trodd på sølv. Nå kan vi nok gi opp drømmen om E-cup også, sier Kristian Sørli, som var flyttet ned fra sin hengende spissrolle til venstreback i går.

Han innrømmer at Viking sliter for tida. Fem kamper uten seier og nytt spillesystem foran hver kamp gir ikke selvtillit.

- Vi er nødt til å tilpasse systemet til de folkene vi har tilgjengelig. I dag manglet Nevland. Derfor ble det 4- 3- 3, sier han.

Foruten Nevland manglet Viking også venstreback Thomas Pereira. Han måtte melde pass på grunn av magetrøbbel.

JUBELRUS: Fredrik Kjølner har akkurat gitt Glimt 2- 0 og drevet ut klubbens Stavanger-spøkelse. Her har han Stig Johansen hengende på seg.