Kjølner refser Glimt-ledelsen

Fredrik Kjølner forårsaket en av Lillestrøms to straffer. Etterpå var han mest skuffet over alt snakket internt om hva som vil skje om Bodø/Glimt rykker ned.

ÅRÅSEN (Dagbladet): - Jeg føler ledelsen allerede har begynt å snakke om neste sesong. Det er farlig å innprente sånt i oss spillere, sier Fredrik Kjølner. Alt snakk om et eventuelt nedrykk må vente til sesongen er over, mener han.

- Skal vi snakke om neste sesong, kan vi ikke gjøre det mens sesongen er i gang. Vi må være til stede i nuet.


- Hvilke ting sikter du til?

- Hvor mye penger vi skal få inn, at vi ikke skal gå ned på budsjettet. Generelt ting som kommer til å skje om vi rykker ned. Det må vi passe oss for, sier Kjølner til Dagbladet - men uten å nevne konkrete navn.

Avviser kritikken

Styreleder Tord Kolstad er trolig én av dem han sikter til: «Hvis vi går ned, vil vi jobbe knallhardt for å komme tilbake. Man kan sammenlikne det med at en bedrift går dårlig. Da vil den bedriften gjøre alt for å rette det opp igjen. Og for oss er det ikke snakk om å legge seg på noe annet ambisjonsnivå» sa Kolstad til TV 2 Nettavisen nylig - men understreket at han foreløpig forholdt seg til at Glimt fortsatt var et Tippeliga-lag.

Daglig leder Gunnar Carlsen avviser kritikken fra Kjølner:


- Jeg føler at vi er veldig klare på å ikke snakke om nedrykk før det er matematisk umulig å holde plassen. Hvis Fredrik mener vi har for mye fokus på neste sesong, er det feil. De eneste gangene vi har snakket om det, er når mediene har spurt, svarer Carlsen.

 BEHOLDER FOKUS:  Glimts midtstopper Fredrik Kjølner har følelsen at ledelsen i klubben allerede snakker om  neste sesong, men håper spillerne vil holde fokus i de siste to kampene. -  Det er det verste man kan oppleve som fotballspiller er å rykke ned. Nei, jeg vil ikke tenke på det, sier Kjølner. Foto: Scanpix
BEHOLDER FOKUS: Glimts midtstopper Fredrik Kjølner har følelsen at ledelsen i klubben allerede snakker om neste sesong, men håper spillerne vil holde fokus i de siste to kampene. - Det er det verste man kan oppleve som fotballspiller er å rykke ned. Nei, jeg vil ikke tenke på det, sier Kjølner. Foto: Scanpix Vis mer

Selv nekter Kjølner å spekulere i alt som har med nedrykk å gjøre - til tross for 0- 2-tapet for Lillestrøm.

Nedrykk verst

Nå har Bodø/Glimt fire poeng opp til kvalikplassen og fem poeng opp til ståplass. Glimt har igjen Start hjemme og Lyn borte.

- Jeg gidder ikke spekulere i om vi rykker ned. Vi må bare prestere best mulig de siste to kampene og ta seks poeng. Men ja - det er klart det blir vanskelig, sier Kjølner. Selv har Glimt-kapteinen opplevd å rykke ned én gang tidligere i sin karriere. Det var med Vålerenga i 1996, og er det mest forferdelige Kjølner noen gang har opplevd i sin fotballkarriere. Derfor vil han selge seg dyrt selv om han har gitt beskjed om at han uansett forsvinner fra Bodø etter sesongslutt.


- Det er det verste man kan oppleve som fotballspiller. Nei, jeg vil ikke tenke på det, svarer Kjølner.

Mot Lillestrøm virket det likevel som om spillerne ikke forsto alvoret. Glimt produserte knapt en målsjanse og hadde én avslutning på mål i løpet av hele kampen. Trener Ola Haldorsen mener spillerne hans virket redde.

Oppgitt over straffene

- Jeg er mest skuffa over at så få, med unntak av Runar Berg, turde å holde i ballen. Vi virket for preget av stundens alvor. At jeg ser en sånn frykt overrasker meg, for vi har vært i denne situasjonen før, sier Haldorsen til Dagbladet. Runar Berg irriterte seg over de to straffene Glimt fikk mot seg like før og rett etter pause - spesielt over den keeper Langnes forårsaket da han felte Robert Koren.


- Når vi får et sånt mål mot oss mot slutten av 1. omgang blir det jo jævla vanskelig. Vi kan ikke holde på og feie dem ned når det er ett minutt igjen til pause. Straffene vi får mot oss er unødvendige og skulle vært unngått. Det holder bare ikke på Åråsen, sier Berg oppgitt.