Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjølner tok hevn

Da Gunder Bengtsson overtok Molde, satte han Fredrik Kjølner rett ut av laget. Deretter ble 30-åringen leid ut til Glimt. I går headet han gamle lagkamerater i senk.

BODØ (Dagbladet): 19 minutter før slutt vant storvokste Kjølner luftduellen med spilleren som han en gang ble vraket til fordel for - svenske David Ljung. Fra knapt én meters hold skallet 30-åringen ballen i mål til 2-0.

- Det føltes bittert - den gang - aldri å få en sjanse av Gunder Bengtsson. Men jeg følte ingenting spesielt med å score nå. Bare glede over å vinne vår andre kamp på rad, bedyrer midtstopperen som glimtspiller i to år.

- Ikke hovmodig

I 2000-sesongen var Fredrik Kjølner konge i Moldes midtforsvar. Han spilte alle kampene. Da Gunder Bengtsson overtok foran 2001, fikk han ikke spille ett minutt. Etter få serierunder ble han leid ut til Glimt. To måneder seinere fikk gultrøyene kjøpe ham.

Hittil i år er Molde, Rosenborgs fremste utfordrer, redusert til en middelhavsfarer.

Glimt, som var tippet på nedrykksplass av et samlet ekspertpanel, har på sin side slått fjorårets bronse- og sølvvinnere (Lyn og Molde) i løpet av fem dager.

- Jeg hadde en fin tid i Molde, og vil ikke være hovmodig. Glimt er avhengige av å unngå skader for å kunne henge med. Men det er godt å bevise at jeg duger, medgir Kjølner.

Gunder Bengtsson ser det ikke som et nederlag at mannen han vraket, senket klubben hans.

- Tar ikke Rosenborg

- Fredrik er en type som må spille hver match. Hvis ikke, fortjener han nye muligheter. Derfor lot jeg ham gå. At han scoret i dag, forandrer ikke på at jeg mener våre to stoppere (svenskene Ljung og Carlsson - red.) var og er bedre.

- Kan Molde utfordre Rosenborg om seriegullet?

- Nei. Vi mangler Rosenborgs bredde i stallen og har som mål å kjempe om medaljer. Jeg er ganske sikker på at Rosenborg tar gull.

- Ikke overrasket

Aspmyras publikum jublet over et hjemmelag som hittil har gjort alle tips til skamme.

Trener Øystein Gåre er ikke overrasket:

- Jeg har i hele vinter sagt at Glimt ikke kommer til å rykke ned. Vi spiller med en helt annen guts og moral enn i fjor.

AVGJØRN KAMPEN: Keeper Tor Egil Horn gratulerer Glimt-helt Fredrik Kjølner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media