Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjølstad banket hele langløpseliten i Sverige

I Årefjällsloppet.

VANT I DAG: Johan Kjølstad (t.h.) knuste alle i Årefjällsloppet i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VANT I DAG: Johan Kjølstad (t.h.) knuste alle i Årefjällsloppet i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordtrønderen Johan Kjølstad pigget best mot slutten og vant Årefjällsloppet, som var årets siste renn i Ski Classics.

Langløpet i langrenn gikk fra Vålådalen til Åre i Sverige, og på grunn av snømangel ble løpet 63 kilometer langt, litt kortere enn vanlig.

Åtte herreløpere hang med til avslutningen, og det var den tidligere sprintspesialisten og lagsprintverdensmesteren Kjølstad som var den aller seigeste. Kjølstad pådro seg et brudd i foten sist sesong, og det tok tid før seieren kom denne sesongen.

- Det var skikkelig artig med en seier nå på tampen. Det var denne seieren jeg manglet, sa Kjølstad.
Vinneren trodde ikke på seier halvveis på vei mot Åre.

- Jeg følte meg litt småslapp en stund, men så løsnet det. Jeg trodde ikke på seier før det sto igjen 1-2 meter, sa Kjølstad til TV 2.

Dobbelt John Kristian Dahl, lagkamerat med Kjølstad i Team United Bakeries, tok 2.-plassen, så vidt foran Team LeasePlan Gos Petter Eliassen.

- Johan fortjente dette. I dag var han pigg og på hugget gjennom hele løpet. Det var fint med dobbeltseier. Vi har jobbet knallhardt for dette, sa Kirkenes-gutten med base i Trondheim.

Eliassen vant Ski Classic sammenlagt for annet år på rad. Der endte Tord Asle Gjerdalen på 2.-plass, mens John Kristian Dahl ble nummer tre. Gjerdalen vant årets Marcialonga-løp, mens Dahl var best både i Vasaloppet og i Birkebeineren.

- Jeg måtte gjøre mye av jobben alene, fordi jeg blant annet brøt en stav underveis og måtte vente på en ny. Et helt greit løp. Jeg var i ganske god form, men det ble helt stopp opp den siste bakken. Da var det forferdelig, sa Eliassen.

Svensk seier 4.-plassen gikk til svensken Daniel Richardsson, som ennå ikke har bestemt seg for om han fortsetter som langløper også neste sesong eller om han går tilbake til vanlig langrenn og satsing fram mot VM i Lahti.

Kvinneklassen ble vunnet av Justyna Kowalczyk. Polakken vant foran Seraina Boner, som tok 2.-plassen sammenlagt i Ski Classics.

Britta Johansson Nygren vant Ski Classics sammenlagt selv om hun ikke hang med i toppen lørdag.

Nygren gikk uten festesmurning lørdag og endte på 7.-plass. Hun var sjanseløs på å henge med teten slik føret var.

(NTB)