Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjølstad har snill kyssesyke

Tror ikke OL rammes.

HAR STÅTT OVER TRENINGSSAMING: Johan Kjølstad har fått påvist kyssesyke. Her under Tour de Ski-prologen i desember. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
HAR STÅTT OVER TRENINGSSAMING: Johan Kjølstad har fått påvist kyssesyke. Her under Tour de Ski-prologen i desember. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer

|||

Johan Kjølstad (26) har pådratt seg kyssesyke, men kan ha sluppet billig unna. Langrennssprinteren håper han er tilbake i trening snart.

Kjølstad fikk påvist kyssesyke denne uken. Trønderen har vært syk i noen uker og var ikke med på sprintlandslagets siste samling i Gjøvik. Men trolig har han fått en «snill» variant av det såkalte Epstein-Barr-viruset.

- Mange forbinder kyssesyke med at sesongen er ferdig, men jeg har vært ganske heldig som ikke er rammet så hardt. Jeg tror jeg kan komme i gang ganske raskt. Om jeg må vente en uke eller 14 dager, så må jeg det, sier Kjølstad til NTB.

Kjølstad tok nye blodprøver onsdag. Heller ikke lege Hans Petter Stokke tror at 26-åringen blir satt ut av spill over lengre tid.

- Slik det ser ut nå, har sykdommen hatt et snilt forløp. Men det er ennå tidlig å si, sier Stokke.


Knallhard OL-kamp

Til vinteren er sesongens store mål OL i Vancouver. Kampen om å komme med på sprinternes OL-lag er knalltøff.

Skogn-løperen lar seg ikke stresse av at det er OL-sesong. Men det blir viktig for verdensmesteren i lagsprint å vise seg fram tidlig for å få plass i troppen. Derfor passer det dårlig å bli syk under sesongoppkjøringen.

- Hvis jeg får en måned til uten trening, kan det i verste fall bli tungt i starten. Men kommer jeg i gang i løpet av en uke, bør jeg være klar til vinteren og de første rennene, forteller Kjølstad.

- Det er lenge til OL, og kvalifiseringsrennene blir de viktigste for meg i første omgang, legger han til.

Treningsopplegget vil bli lagt opp annerledes enn planlagt for å forhindre tilbakeslag.

- Vi vil sy sammen et spesielt opplegg for Johan den første måneden, sier Stokke til NTB.

Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune synes det er synd at Kjølstad er blitt syk, men håper han snart er tilbake i form.

Ikke optimalt
- Det var ikke et optimalt tidspunkt å bli syk på. Jeg skulle gjerne sett at han er frisk, men det får vi ikke gjort noe med. Han har trent veldig bra fram til dette, sier Aune.

- Johan har taklet sykdommen på en forbilledlig måte så langt og har ikke pushet kroppen. Han har fulgt de henvisningene og anbefalingene som Hans Petter Stokke har gitt. Det blir viktig å ta dette dag for dag, forklarer Aune til NTB.

Sprintgutta reiser på samling til Livigno 4. oktober. Kanskje rekker Kjølstad den, men det avhenger av hvordan sykdommen utvikler seg.

- Det er for tidlig å si. Høyden er ikke der man blir fortest frisk. Den avgjørelsen får vi ta litt nærmere samlingen. Men den sosiale delen er også viktig. Hvis han ikke blir dårligere av å være der, blir Johan med, sier Aune.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling