- Kjøp Rooney og jeg drar

Newcastle-spiss Craig Bellamy blander seg inn i budkrigen. Manager Robson freser.

(Dagbladet.no): Det ligger an til budkrig mellom Manchester United og Newcastle om den 18 år gamle Everton-spissen. Til tross for de ferske sex-avsløringene er Rooney like heit på overgangsmarkedet som han var rett etter EM.

I går bekreftet Manchester United at de har budt 20 millioner pund (246 mill. kroner). Det er samme bud som Newcastle fikk avslått av Everton tidligere i uka.

Newcastle har i dag høynet budet til 23,5 millioner pund, skriver London Evening Standard.

Manchester United er også forberedt på å øke budet for å sikre seg Rooney innen overgangsvinduet stenger på tirsdag. Everton har ikke sagt at Rooney er til salgs, men har stor gjeld og vil trolig selge om budet nærmer seg 30 millioner.

En trussel

I Newcastle er ikke alle like begeistret ved tanken på Rooneys eventuelle ankomst.

- Jeg elsker å spille for Newcastle, og jeg elsker alt ved klubben, men om Wayne Rooney kommer, må jeg revurdere min posisjon. Jeg sitter ikke på benken noe sted, sa Craig Bellamy i et TV-intervju med SkySports i går kveld.

Bellamy er i storform, og var banens beste da Newcastle bare såvidt berget uavgjort hjemme mot nyopprykkede Norwich. Likevel føler han seg truet av klubbens brennende ønske om å hente Rooney.

- Jeg liker Wayne Rooney veldig godt fordi han er en stor spiller. Han er min type spiller, og det ville vært veldig bra for klubben, men ikke så bra for Craig Bellamy, sier Craig Bellamy.

- Snakker for mye

Han settes kraftig til veggs av en tordentale fra Newcastle-manager Bobby Robson:

- Det Craig Bellamy burde gjøre, er å respektere kontrakten sin, ålreit? For øyeblikket snakker han for mye. Respekter kontrakten, Craig Bellamy, respekter kontrakten som alle andre må gjøre, og konsentrer deg om å spille og score mål for denne klubben.

Nå kan Bellamy vente seg en skjennepreken på kontoret til sjefen.

- Hvis han sier det der offentlig, svarer jeg ham offentlig. Men jeg vil også fortelle ham dette ansikt til ansikt, sier Robson.

- Hva vil han egentlig? Vil han være manager eller spiller? Han gjør det bra, men han kan ikke true klubben.

Fergie i tidsklemma

Ifølge The Sun har Rooney tidligere antydet at han vil foretrekke å spille for Manchester United framfor Newcastle United. Men avisa hevder også at Old Trafford-klubben kom på banen i går kveld fordi de hadde fått nyss om at Rooney seriøst vurderte en overgang til St. James' Park.

- Newcastles bud utløste ting for oss. Jeg håpet vi kunne få ham, men tida var i ferd med å renne ut og jeg begynte å tenke at vi ikke hadde en sjanse, sa Alex Ferguson i går kveld.

- Vi må vente og se hva Everton sier, men vi har gjort det klart at vi ønsker gutten.

Begge klubber er allerede brukbart forspent med spisser. Newcastle hadde Patrick Kluivert på benken i 90 minutter i går, mens United har både Louis Saha og Ruud van Nistelrooy på vei tilbake fra skader.

At klubbene likevel er villige til å vrenge lommeboka for å sikre seg Rooney, sier det meste om 18-åringens posisjon i engelsk fotball.

FRYKTER ROONEY:</B> Craig Bellamy (t.v.) vil ha Alan Shearer for seg selv.
PLEASE! Ingen tvil om hvem United-fansen vil ha.
BUDKRIG:</B> Wayne Rooney fikk sitt store gjennombrudd i EM, her mot Portugals Deco.