Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjøpefesten snart i gang

Til helgen åpner overgangsvinduet i England igjen.

Den første spilleren som entrer balløya er Emmanuel Eboue fra Elfenbenskysten. Allerede i november kom Arsenal og belgiske Beveren til enighet om overgangen for forsvarsspilleren, som finner seg vel til rette både sentralt og som høyreback.

Arsenal håper også fortsatt på at Edu undertegner ny kontrakt, selv om brassen nå står fritt til å snakke med andre klubber ettersom hans nåværende går ut i juni. Edu skal være fristet av muligheten til å spille i Spania.

Chelsea teller på knappene

Litt mer åpent er det når det gjelder serieleder Chelseas interesse for å knytte til seg flere spillere. Etter Roman Abramovitsj inntog i korridorene på Stamford Bridge har klubben brukt over 2,3 milliarder kroner på nye spillere, og ryktene forteller at kjøpelysten ikke lenger er på topp hos Londonklubben.

Men Chelsea har mistet langtidsskadde Scott Parker samt spissen Adrian Mutu, som fikk regelrett sparken etter narkotikabruk, noe som bekymrer manager Mourinho.

- Januar og februar er måneder hvor jeg trenger alle spillerne, og vi har nå bare 16 utespillere kampklare. Det betyr at jeg ikke kan gi noen fri, sier Mourinho, som ikke utelukker at klubben av den grunn vil gå til nye innkjøp.

- Men det vil ikke bli noe dyrt kjøp, understreker han.

Ny spanjol til Merseyside?

ENIG MED WENGER: Emmanuel Eboue er allerede klar for Arsenal. Foto: Scanpix/AP
ENIG MED WENGER: Emmanuel Eboue er allerede klar for Arsenal. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Liverpool på sin side er innstilt på å grave dypere ned i lommeboka. Øverst på ønskelisten skal Real Madrids Fernando Morientes stå, men han er også i søkelyset til Monaco. Liverpool trenger sårt en ny spiss etter salget av Owen i august og Djibril Cisses benbrudd.

Newcastle er også ute etter en forsterkning på topp, og har kastet sine øyne på Southamptons James Beattie. Mye skal skje om det ikke blir noe av den overgangen, ikke minst fordi Saintsmanager Harry Redknapp satte Beattie på benken tirsdag for å unngå at han skadet seg rett før overgangsvinduet åpner igjen.

Men Newcastle må antakelig belage seg på konkurranse fra Aston Villa, som også har sirklet inn Beattie. Everton kan være tredje klubb med i kappløpet, klubben har penger på bok etter salget av Rooney til Manchester United.

På Old Trafford står det ikke så bra til. Allerede i august, etter kjøpet av nettopp Rooney, sa klubbdirektør David Gill ifra om at klubben nå hadde brukt hele transferbudsjettet for 2005 på den hardtslående spissen. Dermed må Sir Alex Ferguson først kvitte seg med spillere før han kan kjøpe inn nye.

(©NTB)

LIVERPOOL ELLER MONACO?: Fernando Morientes kan bli spissløsningen for de røde fra Merseyside.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media