Kjøper målscorer til uka

Vålerenga- Lillestrøm 0-1. Før Tom Nordlie tok Kjetil Rekdal i handa i går kveld hadde han en intenssamtale med VIF-formann Morten Grødahl. Tema: En målscorer. Og om emnet sier han følgende til Dagbladet: - Kan hende jeg kjøper en ny spiss allerede i morgen.

9-1 i målsjanser, men 0-1 for Lillestrøm har gjort Tom Nordlie utålmodig. Sjøl om han ikke får en ny spiss spilleklar før 3. runde i cupen 28. juni vil han handle nå. For like mye som de trenger poeng, må Vålerenga kjøpe seg ro og optimisme. Derfor kommer det helt sikkert en ny angriper i løpet av uka.

Etter det Dagbladet erfarer står svenske Stefan Selakovic høyt oppe på Tom Nordlies liste. Han er 23 år, har spilt 12 U-kamper for Sverige og er per dato målscorer i Halmstad.

- Jeg har fire mann på lista og ønsker meg både en spiss og en kantspiller, sier Nordlie til Dagbladet. - Men jeg vet ikke hvor mye penger jeg har til rådighet. Og derfor kan det hende at jeg må gi slipp på den store fisken for å få to mann.

Eller:

- At jeg rett og slett velger å bare kjøpe én.

- Kjetil Rekdal har to kamper igjen av kontrakten - hva skjer?

- Kjetil må bli her. Han er veldig viktig for oss, sier VIF-treneren.

Hva pengene angår får Tom Nordlie svaret her og nå. I går kveld sa nemlig VIF-investor Øystein Stray Spetalen følgende til Dagbladet:

5 millioner til kjøp

- Vålerenga ASA gir fem millioner til spillerkjøp - ikke ei krone mer. Skal klubben handle ut over det, må de skaffe seg pengene sjøl.

- Fem millioner?, spør Tom Nordlie. Hva får vi for det? Husk at Morten Berre kostet fire da han gikk fra Haugesund til Viking for to år siden.

- Er du skuffet?

- Jeg tror det blir mer når vi får snakket sammen. Og Morten Grødahl skal ta seg av den saken nå i helga.

Dagbladet vet at ASA-gutta godt kan tenke seg Jan Åge Fjørtoft til Vålerenga. Tom Nordlie sier han vil ha en med fart. Og derfor har han prøvd å få kjøpt både Bengt Sæternes fra Bodø/Glimt og Egil Østenstad fra Blackburn. Uten å lykkes.

- Vi trenger fart - det ser jo alle. Og det finnes noen gode alternativer i Sverige, sier Nordlie.

Krisemøte

Den følsomme VIF-treneren gikk rett i garderoben etter tapet for Lillestrøm. Hadde han funnet seg et svart høl, hadde han hoppet oppi og blitt borte. For så trist var han at han trengte en dusj for å roe seg ned. Før han holdt et spontant krisemøte med spillerne.

- Jeg lot gutta få lov til å være lei seg i fem minutter, sier Nordlie. - Etter det tok jeg tak i det. Og det jeg spurte om var om, noen var uenige i det vi holder på med. Svaret jeg fikk var et unisont nei.

- Hvilket betyr?

- At vi står samlet om dette. Og at vi fortsatt tror på det vi gjør. Og av den grunn - og fordi alle var enige - sa jeg også følgende:

- Den første som viser det minste lille tegn til illojalitet i forhold til meg eller spillergruppa går på huet ut.

En ny opplevelse

Lillestrøm slo Vålerenga på den ene målsjansen de fikk. Både Nordlie og Arne Erlandsen er enige om at det er drepende effektivt. Og for LSK-treneren var det en helt ny opplevelse.

- Jeg har aldri vunnet en fotballkamp på bare én målsjanse, sier Arne Erlandsen.

Nytter ikke å grine

Tom Nordlie hadde ni - og tapte. Med verdighet vil jeg påstå. For i går hadde han virkelig grunn til å synes synd på seg sjøl. Men - han gjorde det ikke.

- Det nytter ikke, sier Vålerengas ansvarshavende. - Det er ingen andre enn vi som er midt oppi det som kan snu trenden. Og skal vi klare det, kan vi i hvert fall ikke sette oss ned og begynne å grine.

- Da går det i hvert fall i dass, sier Nordlie.

BOM-BOM: Aki Riihilahti hadde åpent mål og bommet. Det var symptomatisk for Vålerengas problem mot Lillestrøm i går.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 870809777


Varnish cache server