- Kjøper sesongkort på Haugesund stadion til svigers hvert år

I dag er Christian Grindheim tilbake på banen han vokste opp på.

Oslo  20130413.
Eliteserien fotball: Vålerengas Christian Grindheim under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal Stadion lørdag. Strømsgodset vant 0-3.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20130413. Eliteserien fotball: Vålerengas Christian Grindheim under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal Stadion lørdag. Strømsgodset vant 0-3. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Følg Tippeligaen i vårt livestudio fra kl. 15.30!

(Dagbladet): For Vålerenga-kaptein Christian Grindheim blir dagens tippeligakamp noe spesiell, når de gjester Haugesund i åpningskampen av runde ni.

29-åringen møter igjen gamlelaget for første gang siden han dro i 2004.

- Jeg er født og oppvokst på denne banen nesten, så det er fint å være tilbake, forteller Grindheim til VIF sine hjemmesider.

- Det blir selvfølgelig veldig spesielt, men jeg er her for å vinne. Vi ligger ikke så godt an, så vi trenger seier, sier kapteinen om VIFs ni poeng og 13. plass.

- Den mest optimale avtalen Christian Grindheim er på en seksmåneders leiekontrakt til Vålerenga fra FC København, og Oslo-klubben har også oppsjon på kjøp. Da det ble klart at 29-åringen ville hjem til Norge i vinter, var gamleklubben ivrige på å se han i Haugesund-drakt igjen.

Men VIF-kapteinen avviser at han satte en klubb foran den andre.

- For det første er det feil å si at jeg valgte noen foran noen, det var Vålerenga som kom med den mest opptimale avtalen, med seks måneders utleie, og det var det jeg var mest sugen på, forteller han.

FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug kan ikke love at besøket i gamlebyen ender positivt for 29-åringen.

- Det er kjekt å ha han tilbake i Haugesund, men skulle gjerne sett han i en FKH-drakt. Men det klarte vi ikke, så da er det bare å ønske han velkommen. Og så får vi heller springe godt, takle godt og ta han litt ut av kampen, sier Grindhaug til Haugesunds avis.

Onsdag greide ikke Haugesund å ta mer enn ett poeng borte mot Viking, til tross for at Christian Gytkjær hadde flere store hundre-prosents-sjanser. Men Haugesund-treneren mener tre poeng hjemme mot Vålerenga er realistisk.

- Vi er i alle fall ikke underlegne VIF. Jeg synes vi ikke har grunn til å gå inn i den kampen og si at de er så mye bedre. Vi spiller på hjemmebane og har gode muligheter til å både ta med oss ett og tre poeng mot Vålerenga, tror han.

Sponser FK Haugesund Om haugalendingene tar godt i mot Grindheim er spilleren selv usikker på. Men han vet det blir splid innad i familien hvem det skal heies på.

- Min familie heier vel på Christian og Vålerenga. Kjerringa sin familie er vel litt blanda tror jeg, forteller Grindheim til hjemmesiden.

Og Vålerenga-kapteinen avslører at sponser gamleklubben med sesongkort til svigers.

- De er ihuga Haugesund-supportere, så jeg har kjøpt sesongkort til de hver eneste jul nå, så de kommer vel med Haugesund-skjerf, forteller VIF-kapteinen, som spår seier til gjestene.

- Jeg tror vi vinner 3-2 i en forrykende fotballkamp.

Følg Haugesund - Vålerenga i vårt fotballstudio fra kl. 15.30!