Kjøpestopp i Fotball-Norge

Norske toppklubber sliter med trange økonomiske kår. 68 dager før seriestart presenterer Dagbladet overgangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå kommer hverdagen der fotballen skal regulere seg etter Bosman-dommen, sier Kjetil Siem - daglig leder og fungerende administrerende direktør i Vålerenga.

Han leder en klubb som sliter med for lave sponsorinntekter, for dyre langtidskontrakter, spillere som ikke er attraktive nok til å bli solgt og spillere som ønsker å bli Bosman-spillere og gå gratis fra klubben.

Penger til spillerkjøp eksisterer knapt.

- Det er tøft, innrømmer Siem.

Mangler penger

Situasjonen er ikke spesiell for Vålerenga. Standardsvaret hos de 14 norske tippeligaklubbene er at de veldig gjerne skulle hatt noen nye spillere, men at alle penger går med til å dekke de løpende, daglige utgiftene.

Majoriteten av klubbene står med null - 0 - kroner i både utgifter til spillerkjøp og inntekter av spillersalg. Det er stort sett bare Bosman-spillere som er aktuelle som forsterkninger.

Har råd

Vidar Riseth og Jan Derek Sørensen er unntak. Begge har fått godt betalt av henholdsvis 1860 München og Borussia Dortmund for å bli løst fra kontraktene i Tyskland. Begge har havnet i Norge. Riseth i Rosenborg. Sørensen i Lyn. Klubber som har råd til å innfri spillernes personlige krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer