Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjøpt - snart betalt

25 millioner pund - rundt 290 millioner kroner - betaler Real Madrid for David Beckham. De pengene regner klubben med å ha i banken før slutten av august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MADRID (Dagbladet): Tirsdag ble logo-rettighetene til legetesten av Beckham - det vil si retten til å ha en plakat med firmanavnet sitt som kulise for de bildene som ble tatt utenfor sykehuset - solgt til et helsefirma for tre millioner kroner. I går fortsatte man med å selge et eksklusivt TV-intervju gjort for Realmadrid TV etter draktpresentasjonen. Og prisen for alle Beckham-kåte TV-stasjoner verden rundt var akkurat den samme:

Rundt tre millioner norske kroner.

Og der har du bare begynnelsen. Når David Beckham reiser til Østen med Real Madrid 24. juli, begynner den virkelige melkinga. For sjøl om Real Madrids østentur var planlagt i god tid før overgangen gikk i orden, har klubbpresident Florentino Pérez og de andre øko-smartingene i klubben fått med seg den signingsferden David Beckham nylig gjorde i de samme traktene.

Og av den grunn utvidet oppvisningsturen fra ni dager til nærmere tre uker.

Med Beckham på laget er kampprogrammet også utvidet til fem matcher i Kunming, Beijing, Tokyo, Hongkong og Kuala Lumpur. For jobben mottar Real Madrid i overkant av 110 millioner kroner. Og i tillegg til det forventer man et draktsalg av «Beckham 23» til en verdi av 40 millioner kroner.

Den første måneden.

I tillegg kommer alle andre Real-effekter.

Viktigst i hele verden

- Han er den viktigste spilleren i verden når det kommer til markedsføring, sier Real-direktør Jorge Valdano. - Det at vi har fått David Beckham til Real Madrid ,gjør oss ikke bare til et bedre lag, men også til en bedre klubb. For som klubb vil vi nå se bedre ut og få et langt sterkere image.

Og:

- Det gjelder over hele verden.

Adidas, Real Madrids draktsponsor, sier «Beckham 23» vil bli den mest solgte fotballdrakta i verden noensinne. Det finnes egentlig ingen grenser for hvor mange trøyer man kan selge. For inntil nå har Manchester United regjert markedet på den delen av globusen der de fleste menneskene bor - Asia.

Med Beckham i Real-hvitt - og ikke minst etter TV-bildene fra den private Østen-utflukten i juni - er målet å rane fansens lommebøker.

Alt annet enn fotball

Overleveringen av trøya skjedde, som du ser av bildet, med fotballpomp og Beckham-prakt. Av Real-legenden og klubbens ærespresident Alfredo di Stefano klokka 12.00 upresist. Og da Real-president Florentino Pérez inntok mikrofonen sa han det hele Spania har fått inn med teskjeer det siste døgnet:

- David Beckham er et ikon på denne planeten.

Kvelden før dagen i går, altså tirsdag, var David Beckham av de fleste jordiske øko-årsaker vegg til vegg på alle spanske TV-kanaler. Men det var ikke fotballspilleren David Beckham man viste bilder av, snakket om og kommenterte - det var fenomenet Beckham som var oppe til offentlig debatt. Og derfor fikk vi ingen fotballbilder av fotballspilleren David Beckham - sjøl ikke et eneste ett av hans verdensberømte frispark med høyrefoten ble vist av 28-åringen som nå er kommet til Madrid for å tjene en million i uka på gjøre akkurat det - skru ballen i mål med høyra.

Ikke et eneste ett!

Men alt det andre ble levert. Som en kollektiv overdose av alle de grunnene Manchester United hadde til å selge sin mest attraktive spiller. Og da skjønner du vel sjøl hvordan TV-kvelden artet seg med alt som arkiv-finnes av popstjernedyrkingens moter, kunst, livsstil, biler, slott, kjendiser, fru Posh og resten av den pakka som har gjort David Beckham til en av verdens desidert største kjendiser utenfor fotballbanen.

Det vil si:

Den egentlige grunnen til at han i går fikk den drakta han fikk.

Victoria Beckham satt i Real-hvitt med én usannsynlig lang «knott» helt bakerst i hver av skoa da husbonden inntok manesjen. Det ble en del hyling av det også. Men det var David Robert Joseph Beckhams dag - den første i resten av hans liv.

Gracias

Og begynnelsen på noe jeg tror han sjøl ikke er i nærheten av å vite hvor vil ende.

- Gracias, sa Beckham da han tok ordet for å si sine få gratissetninger til Dagbladet og resten av verden som ikke betaler millioner for skreddersydde intervjuer gjort i klubbens TV-studio. I går var vi godt over 600 journalister og fotografer fra hele verden som hadde fått eksklusiv audiens med et skilt der det sto «Presentacion David Beckham - 2 de julio de 2003, Pabellon Raimundo Saporta». Og vi hadde vært der i timevis da han endelig dukket opp.

I lys blå dress.

Beckhams store drøm

- Jeg har alltid elsket fotball, sier Real Madrids nr. 23. - Sjøl om jeg selvfølgelig også elsker familien min like mye, har fotballen alltid betydd alt for meg. Og derfor er det som en drøm har gått i oppfyllelse at jeg nå skal spille for Real Madrid.

Og:

- Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har fulgt meg og støttet meg på veien. Gracias!

De nada, sier vi.

Om halvannen måned skal han spille fotball også.