STORTALENT: Romelu Lukaku er blitt koblet til alle verdens storklubber. Han havnet i klubben han liker aller best, Chelsea. Foto: REUTERS/Olivia Harris
STORTALENT: Romelu Lukaku er blitt koblet til alle verdens storklubber. Han havnet i klubben han liker aller best, Chelsea. Foto: REUTERS/Olivia HarrisVis mer

Kjøpte Chelsea-trøye på skolebesøk for to år siden

I dag ble Romelu (18) offisielt klar.

(Dagbladet): Han går for å være den nye Didier Drogba, og Anderlecht og Chelsea har vært enige om overgangen i 12 dager.

Først i dag ble Romelu Lukaku (18) presentert som Chelseas nye spiss på klubbens hjemmeside. Belgia-spissen sier en drøm går i oppfyllelse nå som han har håndhilst på blant annet nettopp Drogba.

Chelsea-drakta tok han på seg allerede for to år siden, da han besøkte Chelseas hjemmebane på skoletur.

-  Jeg var 16 og spilte allerede for Anderlecht. Sesongen var nettopp ferdig, så jeg kjøpte en trøye med navnet mitt på. Jeg ville føle meg som en normal guttunge, sier Lukaku til klubbsida.

Lite er normalt med tenåringen som scoret 16 mål på 37 kamper for Anderlecht forrige sesong, og som står med to nettkjenninger på ti landskamper.

Han er stor, rask og målfarlig, og sammenlikningen med 33-årige Drogba har han ingenting mot.

- Det er fint, jeg liker det godt. Vi har liknende spillestil, men jeg er også veldig rask. Nå vil jeg lære av ham, for å finne ut hvordan det er å spille på Stamford Bridge og hvordan forberede seg til kamper.

18-åringen med far fra Zaire sier han har holdt med Chelsea i mange år.

- Jeg har sett Premier League siden jeg var ni år. Hver helg så jeg kamper, og jeg pleide å følge med på målene til Jimmy Floyd Hasselbaink, jeg husker at jeg så en mot Manchester United på Old Trafford. Da bestemte jeg meg for å holde med det laget.

I Chelsea får Lokaku trøye nummer 18 og konkurrerer ikke bare med Drogba, men også med Fernando Torres og Nicolas Anelka om én sentral spissplass i Chelseas 4-3-3-system. Den svære spissen sier han først og fremst vil lære, og vise manager Andre Villas-Boas hva han er god for.

- Så håper jeg på minutter på banen, slik at jeg kan hjelpe laget. Laget er det viktigste.

HØY OG RASK: Lukaku er et par centimeter høyere enn Drogba, og mener selv han også er raskere. Foto EPA/ERIC LALMAND-VIRGINIE
HØY OG RASK: Lukaku er et par centimeter høyere enn Drogba, og mener selv han også er raskere. Foto EPA/ERIC LALMAND-VIRGINIE Vis mer