Kjøpte drømmehus

OSLO/LONDON (Dagbladet): Steffen Iversen skal flytte til et av Londons mest eksklusive og vakre strøk, det såkalte Little Venice - hvor store hus koster flere titalls millioner kroner. - Jeg har kjøpt et hus i et all right strøk, ja, sier Steffen muntert til Dagbladet.

Firmaet Arlington Residential opplyste på Dagbladets forespørsel at de har et liknende, litt mindre hus i samme strøk til salgs for 3,7 millioner pund - ca. 42 millioner kroner.

- Har du betalt så mye for huset ditt?

- Nei, det har jeg ikke, sier Steffen Iversen. Og det er alt han vil si om prisen.

Mye penger koster uansett fotballproffens nye hjem, men Steffen har råd til det: Han ligger på andreplass over de best betalte idrettsutøverne i Norge, med en inntekt på rundt 20 millioner kroner i året.

Fire etasjer

Tottenham-spissen bor for tida i den nye bydelen Docklands, nede ved Themsen i London. Forleden kjøpte han seg et hus med fire etasjer og 308 kvadratmeter i Little Venice. For de lokalkjente ligger huset hans rett ved Paddington, der kanalbåtene går til London Zoo og Camden Market.

Nærmere kommer du ikke Nidelven i London, Steffen!

Når Tottenham-spissen flytter fra Docklands til Little Venice etter sommeren, vil han se mange kjendiser i strøket. Den kjente såpeskuespillerinnen Joan Collins bor rett ved, det samme gjør artisten Björk fra Island. David Gilmour i Pink Floyd har også et stort hus i strøket, og Mick Jagger i Rolling Stones bodde der inntil han solgte for noen år siden.

Med dama

- Jeg vet ikke akkurat når jeg flytter inn, sier Steffen, fordi jeg må pusse opp en del først.

- Betyr det at det meste må ominnredes inne i huset?

- Neida, men jeg vil gjerne ha min egen stil.

- Flytter du inn aleine på fire etasjer?

- Nei, jeg flytter inn med kjæresten min, sier Steffen Iversen.

Salget har vakt oppsikt, og eiendomsmekleren har informert lokalpressen om Steffen Iversens kjøp. Det er blitt omtalt i lokalavisa Ham and High og i The London Property. Alle detaljer er offentliggjort, bortsett fra prisen.

Det fire etasjer høye huset har seks soverom, stor stue, en mindre stue, vinterhage, kontor og kjøkken med spiseplass. På baksiden av huset får Steffen og kjæresten en 20 meter lang hage, som har plass nok til grillparty og fotballtriksing.

Spurs-klar

Men før Steffen forlater leiligheten sin i Docklands, starter treningen for en ny Totteham-sesong. Neste fredag er første dag på jobb etter sommerferien.

- Er du endelig frisk foran en seriestart i Premier League, Steffen?

- Ja, jeg er helt frisk, alt er suverent, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

  • Det var dikteren Robert Browning som først brukte uttrykket Little Venice, fordi kanalen med trær og park omkring minnet ham om italienske Venezia. Huset ligger i en kjede av vertikaldelte viktorianske bygninger.

Lønnstoppen i Idretts-Norge

Tore André Flo sliter i Rangers i Skottland, men er fortsatt Norges best betalte idrettsutøver. Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær deler andreplassen.

Plassering  

Navn  

Sport  

Inntekt  

1.

Tore André Flo

fotball

24,0 millioner

2.

Steffen Iversen

fotball

20,0 millioner

3.

Ole Gunnar Solskjær

fotball

20,0 millioner

4.

John Carew

fotball

17,5 millioner

5.

Terje Håkonsen

snowboard

17,0 millioner

6.

Vegard Heggem

fotball

14,0 millioner

7.

Henning Berg

fotball

12,0 millioner

7.

Daniel Franck

snowboard

12,0 millioner

9.

Øyvind Leonhardsen

fotball

11,5 millioner

9.

Ronny Johnsen

fotball

11,5 millioner

Tallene er hentet fra bladet Kapitals oversikt fra 2001

EKSKLUSIVT STRØK: Her, i Londons Little Venice-strøk, har Steffen Iversen kjøpt seg et nytt luksushus. Han får Joan Collins som en av sine naboer.
KLAR FOR DET MESTE: Steffen Iversen gjør et solid innhogg på boligmarkedet i London og er snart klar for en ny Tottenham-sesong. - Jeg er helt frisk, alt er suverent, sier Steffen til Dagbladet.