Kjøpte i 2005, har fortsatt ikke gjort opp for seg

Odd Grenland skylder Tchoyi-overgangssum.

(Dagbladet.no): Odd Grenland har tjent rundt fem millioner kroner på videresalgene av Somen A. Tchoyi til Stabæk og Salzburg.

Likevel har grenlandsklubben ikke utbetalt overgangssummen til klubben Tchoyi ble kjøpt fra i 2005, melder NRK.

Den kamerunske klubben Union Douala har fortsatt ikke fått de 800.000 kronene klubbene ble enige om.

- Jeg kan bekrefte at det står igjen et beløp på noen hundre tusen kroner i forbindelse med overgangen til Somen, sier styreleder i Odd Grenland, Tom Helge Rønning, til NRK.

Styrelederen forklarer at uvissthet rundt hvor pengene faktisk kommer til å havne er årsaken til at summen holdes tilbake.

Odd Grenland ønsker nemlig ikke å overføre pengene til Unio Doualas klubbpresidents konto.

- I Afrika fungerer ikke saker og ting som det gjør i Norge. Presidentens konto og klubbens konto pleier å være det samme, påpeker Tchoyis agent, Alfred Obrou, overfor NRK.

Agenten stusser på at morgendagens cupsemifinalist ikke har gjort opp for seg. 

GOD BUTIKK: Odd Grenland har gjort bra forretninger på Somen A. Tchoyi. Likevel har klubben ikke betalt overgangssummen til klubben kameruneren kom fra, melder NRK. Foto: Torbjørn Berg, Dagbladet
GOD BUTIKK: Odd Grenland har gjort bra forretninger på Somen A. Tchoyi. Likevel har klubben ikke betalt overgangssummen til klubben kameruneren kom fra, melder NRK. Foto: Torbjørn Berg, Dagbladet Vis mer

- Når man ser hvor mye Odd har tjent på Somen A. Tchoyi, synes jeg de burde ha gjort alt de kan for å betale, sier FIFA-agenten.

Kjøpte i 2005, har fortsatt ikke gjort opp for seg