- Kjør på! Punkter den norske egoballongen

Svensk kommentators bønn til skiverden.

TRIPPEL NORSK:  Marit Bjørgen, Therese Johaug og og Heidi Weng under forriges helgs verdenscup på Lillehammer. Foto: NTB Scanpix
TRIPPEL NORSK: Marit Bjørgen, Therese Johaug og og Heidi Weng under forriges helgs verdenscup på Lillehammer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske dominansen i langrenn har blitt heftig diskutert etter storeslemmen på Lillehammer forrige helg.

Det starter med at Justyna Kowalczyk sa nordmenn drepte langrennsporten, gikk via at svenske Calle Halfvarsson vurderte å få mental hjelp etter utklassingen, før langrennssjef Åge Skinstad sa at landslaget skulle gjøre alt de kunne for å bli bedre, og håpet det motiverte andre nasjoner.

- Jeg har fått med meg at mange mener Norge vinner på grunn av smørekapasitet og service, men det er ingen god grunn i seg selv. Hovedgrunnen til den norske dominansen er at vi har mange som trener bra. Framfor noe annet bør det inspirere utlendingene til å trene bedre, sa Anders Aukland i et intervju med Dagbladet torsdag.

Da mente ekspertene at et bilde fra 2001 viste at norske-frykten er grunnløs Bønn til skiverden Expressens langrennsekspert Tomas Petterson har nå en bønn til skiverdenen (minus Norge):

- Kjør på, våre internasjonale venner.  Hjelp til. Punkter den norske egoballongen, skriver han i en kommentar på Expressen.

Petterson tror ikke den norske dominansen kommer til å fortsette ut over sesongen, og han trekker fram navn som Dario Cologna, Iivo Niskanen, Aleksej Poltoranin, Justyna Kowalzyk og de svenske utøverne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer