Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjør på! Punkter den norske egoballongen

Svensk kommentators bønn til skiverden.

 TRIPPEL NORSK:  Marit Bjørgen, Therese Johaug og og Heidi Weng under forriges helgs verdenscup på Lillehammer. Foto: NTB Scanpix
TRIPPEL NORSK: Marit Bjørgen, Therese Johaug og og Heidi Weng under forriges helgs verdenscup på Lillehammer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske dominansen i langrenn har blitt heftig diskutert etter storeslemmen på Lillehammer forrige helg.

Det starter med at Justyna Kowalczyk sa nordmenn drepte langrennsporten, gikk via at svenske Calle Halfvarsson vurderte å få mental hjelp etter utklassingen, før langrennssjef Åge Skinstad sa at landslaget skulle gjøre alt de kunne for å bli bedre, og håpet det motiverte andre nasjoner.

- Jeg har fått med meg at mange mener Norge vinner på grunn av smørekapasitet og service, men det er ingen god grunn i seg selv. Hovedgrunnen til den norske dominansen er at vi har mange som trener bra. Framfor noe annet bør det inspirere utlendingene til å trene bedre, sa Anders Aukland i et intervju med Dagbladet torsdag.

Da mente ekspertene at et bilde fra 2001 viste at norske-frykten er grunnløs

Bønn til skiverden Expressens langrennsekspert Tomas Petterson har nå en bønn til skiverdenen (minus Norge):

- Kjør på, våre internasjonale venner.  Hjelp til. Punkter den norske egoballongen, skriver han i en kommentar på Expressen.

Petterson tror ikke den norske dominansen kommer til å fortsette ut over sesongen, og han trekker fram navn som Dario Cologna, Iivo Niskanen, Aleksej Poltoranin, Justyna Kowalzyk og de svenske utøverne.

- Norge kommer alltid til å dominere en sesong, men ikke hver helg, skriver Pettersson.