FORNØYD MED HESTEN. Erik Killingmo har grunn til å være fornøyd med Azeem. Lørdag er de storfavoritter i V75-1 på Klosterskogen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FORNØYD MED HESTEN. Erik Killingmo har grunn til å være fornøyd med Azeem. Lørdag er de storfavoritter i V75-1 på Klosterskogen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Kjører alt det lar seg gjøre

-Har den beste hesten i V75-1.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Jeg har planer om å kjøre alt det går fra start. Det må jeg gjøre. Jeg mener bestemt at jeg har den beste hesten, sier Erik Killingmo.

Azeem blir favoritt i det første V75-løpet på Klosterskogen lørdag. Og det er fullt fortjent etter sterke prestasjoner for denne ferske traveren som kan bli til noe riktig stort.
Det dreier seg om Klosterskogens oppdretningsløp for tre-åringer med 100.000 kroner i første premie.

-Det er vanskelig å si om Azeem blir en stjerne. Men hesten har et godt steg og er i alle fall veldig grei på alle måter. Han gjør sine saker som han skal.
Spurten sist var kjempebra, sier Erik Killingmo.
Det var i hardt selskap på Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Azeem fikk en posisjon midt i feltet innvendig og fant åpningen seint. For seint til å kunne vinne, men spurten var helt rå.

Kjører for fullt

-Jeg vil mest sannsynlig kjøre for fullt på startsiden. Jeg har hørt at Classic Star muligens vil svare opp. Men da får jeg i tilfelle gi Classic Star en langside til. Det er siste indre på Klosterskogen, så det kan jo hende kusken besinner seg og slipper til Azeem da, sier Erik Killingmo.

Ingen svingekspert

Azeem er ingen slepen tekniker på svingene. Det bekymrer Killingmo mer enn konkurrentene.

-Jeg kommer til å teste ham i oppvarmingen og kjøre til på en langside og inn i svingen for å se. Etter det bestemmer jeg meg for taktikken. HVor høy fart jeg kan sette på ham inn mot den første svingen, forteller Killingmo til Dagbladet.

-Hesten er i alle fall flink til å hjelpe seg selv i kritiske situasjoner og holder seg i trav om det er mulig, sier Erik Killingmo.