Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjører fire favoritter og to storoutsidere

Høitomt styrer pengesekken i V75-spillet.

FORAN DE ANDRE. Konkurrentene er blitt vant til å se Eirik Høitomt foran i mål. Lørdag spiller han hovedrollen i sulkyen på Jarlsberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FORAN DE ANDRE. Konkurrentene er blitt vant til å se Eirik Høitomt foran i mål. Lørdag spiller han hovedrollen i sulkyen på Jarlsberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Bli med i kampen om 42 millioner her!

 Superkusk Eirik Høitomt herjer på norske travbaner som ingen annen er i nærheten av.

Lørdag kjører han fire storfavoritter og to storoutsidere i V75-spillet.
På forhånd blir det ikke mye igjen til de andre kollegene.

-Men så enkelt er det bare ikke. Det kan bli begge deler, og det er ikke sikkert at det blir noe i det hele tatt. I denne bransjen spiller tilfeldigheter og dagsform inn, samt posisjonene underveis. Men det ser bra ut på forhånd, det er jeg enig i, sier mesterkusken til Dagbladet.

Han trekker fram Friskus som den aller beste vinnermuligheten.
-Ja, det er en god vinnersjanse. Friskus virker stabil og treneren er veldig fornøyd med Friskus i trening. Hesten er god ut. Det er Moe Svarten som er like bra på kapasitet og kan helt sikkert gi oss kamp, om han har en god dag. Men Friskus er mer stabil, sier Høitomt.

Bare tre år

-Illuminato Winner L. vant jeg med fra tet sist. Nå står han i sjuende spor bak bilen. Og dette dreier seg om tre-åringer. Her kommer forandringene brått. Jeg mener han bare er en av flere som kan vinne, sier Høitomt.

Uten sko nå

-Jeg var veldig fornøyd med H.M. Monocerus i det første løpet i år. Hun er sikkert enda bedre med løp i kroppen. Vi forsøkte henne uten sko framme på mandag. Og det fungerte fint. Slik skal hun gå på lørdag også. Hun kan åpne bra. Jeg er ikke sikker på at hun greier å forsvare sporet, men har jo håp om det. Jeg mener det er jevnt mellom de fire-årige hoppene. Og dette er også en av flere som kan vinne løpet, sier Eirik Høitomt.

Flott hest

Dakadak er den fjerde og siste storfavoritten Eirik Høitomt kjører i V75-omgangen på Jarlsberg lørdag.
-Det er en flott hest. Han vant lett i et lunsjløp. Det er noe helt annet i V75. Men han er god nok. Det har vært problemer med helsa hans. Han hadde en skade i gaffelbåndet. Det er alltid noe uvisst med slike hester. Men han kan absolutt vinne på lørdag, om han fungerer bra, sier Høitomt.

Storoutsiderne

Sør Bruden og Onion F.H. er mindre betrodd i spillet. Men Høitomt ser ikke bort fra at det kan gå riktig bra.
-Sør Bruden mangler litt på toppfarten. Men hun kan brukes litt underveis og går bra til mål. Det er jo en god egenskap.
OnionF.H. er en kjempehest. Men han har slitt på svingene. Derfor er første sporet det riktige for ham. Han går best der. Om han fungerer på lørdag er han god for 1.12, avslutter Eirik Høitomt om hestene har tro på.

Og det er ikke småtteri.
Ingen kusk har hatt en så suveren posisjon i norsk travsport siden legenden Ulf Thoresen herjet som verst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media