OPPFØRER SEG PENT. Ramstad Loke har ikke galoppert et steg etter at Høitomt overtok tømmene. Kusken tror på seier igjen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
OPPFØRER SEG PENT. Ramstad Loke har ikke galoppert et steg etter at Høitomt overtok tømmene. Kusken tror på seier igjen. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer

Kjører folkebanker og outsider

Høitomt er enig i bankeren.

||| • Klikk her og grip sjansen. I går ble det 9.179 kr. på Leangen.

-Det er en god vinnersjanse, sier Eirik Høitomt.

Når landets desidert beste travkusk strekker seg til å si dette, er det bare å henge seg på for alle spillere.

Og de gjør det også.
Det finnes knapt en innlevert V65-kupong uten at denne hesten er markert for. En folkebanker med andre ord.

Før galopperte hingsten for et godt ord og mindre enn det. Etter at Eirik Høitomt overtok sulkysetet bak Ramstad Loke har ikke hesten galoppert et eneste steg.
-Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje hesten rett og slett er i toppform, og at det er årsaken. Jeg kjenner ikke til noen forandring med hesten, forteller Høitomt.

Mulig dødens

Moe Argr kan løse voldsomt raskt bak startbilen. Det kan være at kusken til Moe Argr vil forsøke å ta i mot storfavoritten. Moe Argr vant fra tetposisjonen i siste start. Da er det fristende å prøve det samme igjen. Men Høitomt er ikke så engstelig for dette scenarioet.

-Det er vanskelig å se på forhånd hvordan løpet vil utvikle seg. Det kan godt hende, at det blir som du sier. Men jeg tror på en god vinnersjanse uansett, sier Høitomt til Dagbladet.

Lunefull outsider

I dag har ikke Høitomt like mye å gjøre som han har for vane på en onsdagskveld. Men det han har er spennende nok.

Hyperraske Bernoldi har havnet i stallen til Høitomt. Får han hesten til å ville ta i hele veien, kan alle andre glemme seiersambisjonene de eventuelt har. Men Høitomt er usikker.
-Han har ikke vært som jeg hadde forventet i trening. Dette er en egenrådig fyr. Han gjør som han vil og styrer det meste selv. Han er lunefull, forklarer Høitomt.

-Han tar teten, men jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre etterpå. Han har vært lenge borte fra løp og har jo slitt med viljen. Hvis det er en bra hest som dukker opp tidlig, er det godt mulig at jeg slipper føringen, forteller Høitomt.
Det er klart at han må på bongen, men jeg synes ikke han er mer enn en outsider første gang ut for meg, forklarer Høitomt.