Kjører for å vinne Iditarod

Og her er regelendringen Bjørnar Andersen må få med seg.

(Dagbladet.no): I år ble Bjørnar Andersen (27) den beste førstereisdeltakeren noensinne i det som karakteriseres som verdens hardeste hundeløp. Til slutt endte han på 4. plass, mens onkel og mentor Robert Sørlie stakk av med den gjeveste plasseringen for andre gang på tre år.

I Iditarod 2006 satser Andersen på å kopiere Sørlie.

- Jeg har startet forberedelsene allerede. Jeg kjører for å vinne, sier han i en pressemelding i dag.

Det blir kanskje litt enklere når Robert Sørlie har bestemt seg for ikke å kjøre neste års løp. Det betyr at Bjørnar får velge de beste hundene fra stallen de har sammen i Hurdal.

Lørdag 4. mars starter Bjørnar Andersen turen fra Anchorage, og ender opp i Nome rundt ni døgn senere. Løpet er på mer enn 1800 kilometer gjennom Alaskas villmark.

Iditarod 2006 har en viktig regelendring også. I år velges startnummerne i den rekkefølgen kjørerne melder seg på løpet. Det betyr at de som melder seg på personlig i Anchorage får førstevalg, mens alle andre deltakere blir rangert etterhvert som arrangørene får inn påmeldingene.

GÅR FOR GULL: Bjørnar Andersen debuterte med bravur i fjorårets Iditarod. I år vil han vinne. På bildet sliter han seg inn til seier i Finnmarksløpet 2004.