Kjører for avdød onkel

Petter og Henning Solberg sørger.

I forrige uke mistet Petter og Henning Solberg onkelen Bjørn etter lang tids sykdom. Til helgen vil de hedre han i Akropolis Rally.

– Onkelen min døde i forrige uke etter å ha kjempet mot kreften. Han var veldig rallyinteressert og har fulgt med meg og Henning hele veien. Jeg tror nok han hadde likt at vi gjør det bra i helga, sier Petter Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Begraves fredag

Store deler av Solberg-slekten bor i Spydeberg, og har av den grunn et nært forhold til hverandre.

– Det har vært en tøff tid, spesielt for familien, kona og ungene. Håper nå at jeg og Henning kan hedre familien på en fin måte under helgens rally, sier en sorgtung Solberg.

Spesielt tøft for brødrene Solberg er det at de ikke kan delta i begravelsen til sin onkel.

– Han begraves på fredag, så vi får dessverre ikke vært med på det. Det er selvsagt ekstra tungt for oss. Mine tanker vil være hos familien når jeg starter rallyet fredag morgen, sier Petter.

Rallyføreren ble i fjor frontfigur fjor aksjonen Krafttak mot kreft, og har tidligere mistet en venninne som bare var 28 år da hun måtte gi opp kampen.

VIL HEDRE DØD ONKEL: Petter (t.h.) og Henning Solberg kjører for sin avdøde onkel når Rally Akropolis starter til fredag. Foto: SCANPIX
VIL HEDRE DØD ONKEL: Petter (t.h.) og Henning Solberg kjører for sin avdøde onkel når Rally Akropolis starter til fredag. Foto: SCANPIX Vis mer

Historisk

Det blir et veldig spesielt rally i Hellas for lillebror Solberg. For når han starter ut på den første publikumsprøven torsdag kveld, kjører han sitt 100. VM-løp. Og det som den yngste gjennom tidende.

– Sier du det? Det viser vel at jeg var stabil også da jeg kom inn i sporten som en ung fører. Jeg er heldig som har fått være med på dette så lenge, sier han.

Starten på løp nummer 100 blir også spesiell. For torsdag kveld åpnes det hele på Olympiastadion, foran 30.000 rallyfans.

– Det blir en stor opplevelse å få kjøre sitt 100. løp der, hvor det har vært utsolgt lenge. Så får vi håpe at prikken over ien blir en seier søndag, forteller Petter.

Og endelig ser det ut til at Subaru har funnet ut av feilene som har ridd 31-åringen gjennom hele sesongen – og i fjor.

– Vi testet i forrige uke, og det ble noen veldig optimistiske tester. Nå virker bilen endelig som den gjorde for tre år siden.

Nye fartsprøver

Og som mange husker ble han verdensmester i 2003. Det blir han neppe i år, ettersom han allerede er 48 poeng bak ledende Sebastién Loeb. Men Subaru-stjernen lover å gjøre sitt ytterste i alle løpene framover.

– Om jeg slipper problemer i helga, så har jeg tro på seier. Vi har tatt et steg framover etter testene i forrige uke. Jeg gleder meg til rallyet.

Solberg vant Akropolis Rally i 2004, men i år er det et helt nytt løp.

– Vi skal nå kjøre utenfor Aten, noe vi ikke har gjort tidligere. Men uansett trives jeg godt i Hellas, sier han. (ANB)