Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjører for en halv million

KVITFJELL (Dagbladet): Onsdag var VM-kongen Lasse Kjus (28) mutt og tverr. Etter treningen på Kvitfjell i går smilte han igjen. Fullklaff i helga gir Kjus 500%nbsp;000 kroner inn på kontoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samlet premiesum for dagens og morgendagens utfor samt søndagens Super-G er 1,65 millioner kroner. Hver seier gir 165000 kroner, hver andreplass 110000 og hver tredjeplass 82500 kroner.

- Humøret er mye bedre enn det var etter onsdagstreningen. I dag er det bare å kjøre på, og være tøff. På treningen i går kjørte jeg for å få trygghet.

- Jeg risikerte ikke noe i den dårlige sikten, og håper på bedre forhold i dag, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

Han kom i mål på 16. beste tid, 1.85 bak amerikaneren Chad Fleischer, men foran østerrikeren Hermann Maier (nr. 18) og Kjetil Aamodt (nr. 23).

3035 meter

Kjus har knapt nok vært på ski siden jubeldagene i Vail. I går stemte det brukbart nedover den 3035 meter lange utforløypa. I målområdet virket han lur, og slengte med leppa.

På spørsmål om han er helt frisk igjen, svarte Kjus kjapt i retning pressekorpset rundt seg:

- Helt frisk blir jeg vel aldri. Akkurat som resten av gjengen her...

To ganger har Lasse Kjus vunnet utforen i Kvitfjell, i 1996 og -97. Han kjenner løypa bedre enn de fleste, og jakter på sin andre sammenlagtseier i verdenscupen. Foran rennene på hjemmebane er han 41 poeng bak ledende Kjetil Aamodt og 14 poeng bak Hermann Maier på andreplass.

Topp moderne

På treningen i går var bestetida 1.48 minutter. Leder Svein Mundal tipper at vinnertida i dag vil ligge rundt 1.46. Han karakteriserer utforløypa i Kvitfjell som topp moderne, med en fin blanding av hopp, traverser og svinger.

Den som skal vinne, må stå på for fullt hele veien.

I FORM: Lasse Kjus kjører for en halv million i dag, etter klare framganger i går.