Kjører for nye VM-poeng

Fornøyd etter ny test.

Henning Solberg har ikke noe tro på en pallplass under helgens Rally Finland. Men han har siktet rettet inn mot nye VM-poeng.

Storebror Solberg har tatt poeng i to VM-runder så langt denne sesongen – Rally Sverige på snø og Rally Kypros på grus. I Sverige ble det fire poeng etter femteplass, mens han innkasserte fem poeng etter fjerdeplass i Kypros.

Sammenlagt er Ford-føreren nummer ti i VM, men kan avansere helt til sjuendeplass med et godt resultat i Finland til helgen.

– God test

– Det finske løpet har et av sesongens sterkeste startfelt, så vi kommer nok ikke til å kjempe om en plass på seierspallen. Men vi har mye erfaring fra løpet, og ved siden av Rally Sverige er det finske løpet det jeg liker aller best av samtlige VM-runder, sier en optimistisk Henning Solberg.

Han har nylig gjennomført en test med sin Ford, og har enda mer grunn til å smile.

– Det var en god test. Vi fant de rette innstillingene, og hadde både regn og oppholdsvær under dagen. Nå er vi klare for å kjempe om en plass like bak pallen, sier han.

Rett foran seg på VM-listen har han Manfred Stolh, Carlos Sainz og Roman Kresta. De kan han fort passere, ettersom førere utenfor Skandinavia har generelt problemer i det raske VM-rallyet i Finland. Sainz vil han passere om han bli nummer seks, ettersom den spanske veteranen ikke starter.

FOR SJETTE GANG: Henning Solberg er en veteran i Rally Finland. EPA
FOR SJETTE GANG: Henning Solberg er en veteran i Rally Finland. EPA Vis mer

Venner med bilen

To av Henning Solbergs største utfordrere blir de finske Ford-førerne Toni Gardemeister og Mikko Hirvonen, sistnevnte fjorårets lagkamerat til Petter Solberg i Subaru.

– Jeg har blitt riktig godvenn med bilen etter hvert, og har en veldig god følelse etter mandagens test. Jeg føler meg også selv i veldig god form. I det hele tatt fungerer alt bra, og jeg gleder meg til å måle krefter med mine finske teamkollegaer, sier han.

Det er sjette gang Henning Solberg kjører Rally Finland. Den beste prestasjonen kom i fjor, da han ble nummer ti. Et defekt hjullager under lørdagens kjøring ødela da muligheten for en enda bedre plassering.

Rally Finland innledes med en publikumsetappe inne på Killeri Travbane i Jyväskylä torsdag kveld. Fredag morgen starter alvoret for fullt, før rallyet avsluttes tidlig søndag ettermiddag.

(ANB)