Kjører for seier

SOLVALLA (Dagbladet): Ingen bryr seg om hesten Blue Fighter og kusk Olav Mikkelborg der de tusler rundt før dagens prestisjefylte Elitloppet med to millioner kroner til vinneren. Men Mikkelborg tror faktisk at seier er mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg drømmer om at den svenske favoritten Victory Tilly går i tet med italienske Varenne utenfor, som presser tempoet opp til verdensrekordfart. Rett bak disse smyger vi med. Så får vi åpningen ut mot oppløpet. Da vinner vi, sier Mikkelborg til Dagbladet. Olav Mikkelborg snur seg og ser mot det enorme tribuneanlegget. I dag vil drønnet fra 50000 hestegale tilskuere møte ham, når han kjører den norske traveren Blue Fighter. En vinner i dette løpet blir aldri glemt.

Dårlig i går

- Jeg ber om all den flaksen jeg kan få. Ikke verre enn det, småler den norske kusken, som sammen med hesten har internasjonal askeladdstatus. Mens Blue Fighter hvilte gjorde kusken en heller laber generalprøve. I går kjørte Mikkelborg inn til sisteplass i Lille Elitloppet med Turbo Sandy. - Jeg håper det går an å bytte all den uturen jeg hadde da med en god håndfull ren flaks i dag, sier han.

Undervurderes

Det høres kanskje rart ut, men Turbo Sandy hadde desidert mest krefter igjen i innspurten. Slik er travsporten. Innestengt bak en hest som fikk full gangsperre på oppløpet, sendte Turbo Sandy ut av finalen med null på kontoen. Kanskje like greit - for dagens løp. Mikkelsborg er fortsatt en grå spurv i det internasjonale travsirkuset til tross for at han og Blue Fighter suste rett inn i verdenseliten da de vant et løp og en million kroner i Italia i fjor. - Bare positivt at jeg og Blue Fighter tydeligvis ikke blir skikkelig anerkjent. Det kan bety at konkurrentene ikke passer så godt på oss, sier Mikkelborg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer