Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjører for VM-runde til Norge

I dag startet Rally Norway. Følg Solberg & Co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk løpende resultater fra Rally Norway

(Dagbladet.no:) Rally Norway ble åpnet av statsminister Jens Stoltenberg og Petter Solberg på toget i Hamar i går kveld.

Løpet er en ordinær NM-runde, men også et kandidatløp for VM. Dersom alt går bra i helga, kan det bli VM-runde på Østlandet allerede neste år.

- Jeg har nesten ikke ord. Det er fantastiske veier. Karakteren på veiene er også en helt annen enn i svenskerallyet og slik sett vil løpene utfylle hverandre på en glimrende måte. Det er også helt utrolig nydelig oppe på fjellet, sier Petter Solberg ifølge ANB.

- Henning favoritt

Yngstebror Solberg får ikke lov til å delta av Subaru. Han følger med fra sidelinja, men Henning Solberg er med - og en av favorittene skal vi tro broren.

- Henning har de aller beste forutsetningene. Både med bilen og med sin erfaring. Jeg tror det vil bli et meget krevende løp, og vi vil komme til å se mange som kjører av veien, rett og slett fordi du må være så veldig oppmerksom og fokusert hele tiden. Det er få steder man kan slappe av. Så mitt tips til Henning er å ta det litt pent fra start, prøve seg litt frem og øke tempoet etter hvert, sier Petter.

Grøndal leder NM

PÅ NORSKE VEIER: Henning Solberg og Cato Menkerud kjører i helga Rally Norway. Her fra svenskerallyet forrige helg. Foto: AP
PÅ NORSKE VEIER: Henning Solberg og Cato Menkerud kjører i helga Rally Norway. Her fra svenskerallyet forrige helg. Foto: AP Vis mer

14 fartsprøver på til sammen 293,56 km skal deltagerne gjennom i dag og lørdag. Rundt 80 deltagere vil stille til start i løpet, som også samler internasjonal deltagelse.

Anders Grøndal sto for en aldri så liten overraskelse da han vant årets første NM-runde. 21-åringen fra Drammen kjører en Subaru Impreza WRC og tok med seg 30 viktige NM-poeng i sin første runde med WRC-bil noensinne.

Førere som Thomas Schie, Tord Linnerud og Mads Østberg måtte bryte første NM-runde, men vil garantert kjempe i toppen i helga.

Henning Solberg har ikke kjørt NM-runde siden KNA Rally Trøndelag i fjor, men nå er han og kartleser Cato Menkerud fra Lillehammer på plass igjen.

• Sjekk løpende resultater fra Rally Norway

ÅPNET RALLYET: Statsminister Jens Stoltenberg og Petter Solberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!