PÅ VEI MOT SEIER.  Ingen er i nærheten av Eirik Høitomt når det gjelder å vinne travløp. Lørdag har han et kobbel med sjanser. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
PÅ VEI MOT SEIER. Ingen er i nærheten av Eirik Høitomt når det gjelder å vinne travløp. Lørdag har han et kobbel med sjanser. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Kjører forbi dem

Superkusk med feite sjanser.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Eirik Høitomt (41) er Norges desidert beste travkusk. Det forteller det meste at han har vunnet over 100 løp allerede i år. Og han nærmer seg 3000 triumfer allerede.

Lørdag har han et helt lass med vinnerkandidater. Men han er klar i talen, når han skal trekke fram den aller beste vinnersjansen.

-Det er uten tvil 4. Boreas i V75-6, sier Høitomt bestemt.

Superkusken har gjenoptatt trenervirksomheten, og har enorm suksess også der. Etter at han fikk Boreas i trening har han fått hesten i sitt livs form.
-Boreas har alltid vært en bra hest, også før den kom til oss. Men han er i form nå. Det er tydelig at han har funnet seg godt til rette i vårt treningsystem, sier Høitomt.

Tet fra samme spor

Boreas tok teten fra det samme sporet sist. Vallaken behersker omvendt volte på beste vis og takler den noe snevre omkretsen fra fjerde sporet.
-Jeg tror han kan løse så bra, at han får teten. Det blir vel å trave med Kings Centaurus utvendig, regner jeg med. Det er en sterk hest, men jeg har god tro på min, forteller Høitomt.

Noen tviler

-Det er noen eksperter som tviler på at Boreas står den lange distansen som han skal ut over. Men i mine øyne er dette en sterk hest, sier championkusken.

Flere feite sjanser

Eirik Høitomt har flere solide vinnerkandidater denne lørdagen.

Og han kommer med en solid advarsel for en lite markert hest.

Han oppsummerer sjanse for sjanse:

6. Yke Q. Cumber (V75-1) har jeg vel ikke den helt store troen på. Det er flere hester som er veldig bra i dette feltet.
5. Tekno Prinsen (V75-2) har slitt litt med travet sitt. Men etter at vi lettet litt opp i treningen virker det bedre. Han kan vinne, men det er tvilsomt om han kan holde følge med Kong Tjomsen, om denne legger inn en siste runde på 1.26, som sist.
5. Welita (V75-3) kan vinne. Men jeg har stor respekt for gode hester fra 40 meter tillegg. Min hest kan vel trave 1.28 i tet. Da må tilleggshestene trave 1.26. Men det kan de vel også. Jeg satser på tet og å holde et bra tempo hele veien.
8. Spenda D'Hilly (V75-4) ser det vanskelig ut for fra yttersporet bak bilen.
5. Ramstad Loke (V75-5) har vært veldig bra. Men han er meldt hardt opp i grunnlaget denne gang og er heller ikke helt til å stole på. Men han er sterk og går bra til mål. Han er en selvsagt markering.
5. Non Stop Laser (V75-7) kjøres av min sønn Marius. Hoppa har vært bra og kan vinne igjen. Men det er usikkert hvordan hun kommer seg ut fra start. Hun har aldri startet på volte for oss. Og Marius har heller ikke den store rutinen i denne startmetoden.
15. Case (V75-7) er ikke noe dårligere enn de andre. Hun har trent fint og kan være en luring i dette løpet.