Kjører super-G

Kjetil Aamodt bestemte seg allerede i går for å bite i seg smertene og ta sjansen på å kjøre super-G lørdag.

SESTRIERE (Dagbladet): Aamodt prøvde seg på ski foran kombinasjonsrennet tirsdag, men skjønte raskt at smertene i kneet var for store. 34-åringen pådro seg en lett leddbåndskade da han vred kneet i landingen etter et mislykket hopp i utforrennet lørdag. Men nå er han klar til start - selv om det fortsatt gjør mer enn middels vondt. Det røper pappa Finn Aamodt til Dagbladet.

-   Jeg har snakket med ham og han sier at han kjører på lørdag uansett. Han biter i seg smertene. Han må bare ta den sjansen og se hvor langt det bærer, sier Finn Aamodt.

På ski i dag

Den norske OL-troppens hovedlege Lars Engebretsen bekrefter langt på vei at den regjerende mesteren i super-G fra Salt Lake-OL stiller til start.

-  Det ser relativt bra ut for lørdag. Han er mindre stiv om morgenen, og jeg er forholdsvis trygg på at han kjører. Kjetil har de siste dagene syklet, løftet lette vekter og fått lokal behandling av fysioterapeut Trond Reginiussen, sier Engebretsen.

Landslagssjef Marius Arnesen er selvfølgelig glad for at Aamodt rekker rennet.

-  Han er veldig mye bedre i dag enn i går. Han prøver seg på ski torsdag. Skal kjøre litt fritt først og deretter være med gutta på super-G-trening, sier han.

Må være kald

STILLER: - Jeg har snakket med ham og han sier at han kjører på lørdag uansett, sier Finn Aamodt om Kjetil Aamodt. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
STILLER: - Jeg har snakket med ham og han sier at han kjører på lørdag uansett, sier Finn Aamodt om Kjetil Aamodt. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Finn Aamodt er helt sikker på at sønnen kommer til å kjenne det i kneet på lørdag.

-  Det kan fort bli vondt om det blir litt slag og sånt. Nå går han jo bare i trapper. Det er litt annerledes å kjøre i 120 kilometer i timen, men det kommer nok til å gå bra. Han kom seg jo ned utforløypa også. Han er den smarteste på startstreken. Det gjelder bare å holde seg kald i hodet, sier han.

Aamodt vurderer Bode Miller og Hermann Maier som de sterkeste konkurrentene til sønnen.