Kjører to hester med eventyrlige sjanser

Bjørn Garberg reiser fra Trondheim til V65-løpene på Bjerke med store seiersambisjoner.

(Dagbladet.no): Både Ferda og Engstad Haake er klare seierskandidater. De to hestene kunne vært klippet rett ut av bøkene til Asbjørnsens og Moe. Lyst ragg, bronsefarge og hvite bless kan føre tankene helt til Soria Moria slott. Og spillerne som tror på eventyr (og det gjør jo de fleste), kan få en stor kveld under V65-løpene på Bjerke onsdag.

Aller størst seierstro har kusk Bjørn Garberg på Ferda i V65-5.

 Sist var hun bare spurtslått av en såpass god hest som Bjønnum Odin da hun hadde seiersgrepet til rett før mål i V75 på Jarlsberg.

- Jeg tror Ferda har den største vinnersjansen. Hun er i fin form, og jeg var godt fornøyd i det siste hurtigarbeidet. Sporet er perfekt og distansen likeså. Sist på Jarlsberg slet hun med noen småproblemer, og det var grunnen til at hun var toer i mål. Hun travet et solid løp, men egentlig skulle hun vunnet om hun hadde vært helt på topp, sier kusk Bjørn Garberg til Dagbladet.no.

- Stridsmoralen er det ikke noe i veien med. Problemet skal være rettet på nå, og eieren har alltid hestene godt forberedt når de kommer til start, sier kusk Bjørn Garberg om den lekre 8-års hoppa.

- Jeg har stor tro på seier, røper han om Dagbladets førstevalg i løpet.

- Vinner du med Engstad Haake i V65-4 også?

- Han er i kraftig utvikling. Han var god til seier etter galopp i første sving sist. Galoppen skyldtes at han ble redd for sprut fra grusen. Han er vel litt fersk ennå. Men i samme form som sist tror jeg fort han kan være en vinner. Han har et fint løp her grunnlagsmessig og er en opplagt strek på bongen, sier kusk Bjørn Garberg om 6-åringen som også er Dagbladets førstevalg.

TO GLANSBILDER FRA TRØNDELAG. Bjørn Garberg har med seg to hester som kunne hatt hovedrollen i hvert sitt kapittel i Asbjørnsens og Moes samlede eventyr. Og det kan bli en eventyrlig kveld for trønderkusken på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TO GLANSBILDER FRA TRØNDELAG. Bjørn Garberg har med seg to hester som kunne hatt hovedrollen i hvert sitt kapittel i Asbjørnsens og Moes samlede eventyr. Og det kan bli en eventyrlig kveld for trønderkusken på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Hjemmekjær dame

Ferda ble solgt til Sverige som 5-åring. I fjor kjøpte eier, trener og oppdretter Stein Schelderup hoppa tilbake. Ferda fikk ikke utrettet stort i Sverige.

- Hun blomstret opp etter at hun kom hjem. Hun sliter til tider med halsen og muskulære problemer, men hun har ikke vært mye plaget av skader. Jeg vil ikke starte for ofte. Hun er ei spesiell dame som trives best hjemme. Men reising i forbindelse med løp er ikke noe problem. Hun både spiser og drikker godt på tur. Vi kom til Bjerke i kveld (tirsdag red.anm) og jeg har vært ute og kjørt henne en tur. Hun virker pigg og opplagt og er spenstigere og mykere enn noengang.

- Når hun er i sånn form som nå springer hun fra alle posisjoner, og hun er dønn ærlig i løpene. Hun liker å springe. Målet er å slå rekorden til mormor Steinsvadjenta på 1.25, men det avhenger selvfølgelig litt av hvordan løpet blir kjørt, forteller Stein Schelderup til Dagbladet.no.

Naturtraver

- Vi river av skoene som sist og hun traver med slakk sjekk, mest bare til pynt. Hun er en naturtraver og trenger ingen hjelpemidler. Jeg er optimist foran løpet og tror på seier, sier eier og trener Stein Schelderup.

- Ferda har ikke vært innendørs om natta siden mai, utenom når hun har startet i løp. Det fungerer bra og det trives hun med, sier eieren om den billedskjønne hoppa med det spesielle utseendet.

I V65-5 møter hun hingstene og er eneste høne i kurven. Hun kan tukte dem alle.

UT AV EVENTYRBOKA. Ferda er vakker som et norsk folkeeventyr. Men nå er hun på Bjerke for å vinne V65-løp.