Kjører topphester for trenerlegende

Håper å lede storløpet hele veien.

KJØRER FOR LEGENDEN. Lars Anvar Kolle har fått et smigrende oppdrag med å kjøre hestene til trenerlegenden Stig H. Johansson. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
KJØRER FOR LEGENDEN. Lars Anvar Kolle har fått et smigrende oppdrag med å kjøre hestene til trenerlegenden Stig H. Johansson. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen i ekstra V75-omgang på en onsdag!

Det er ingen vanlig onsdagkjøring for den norske toppkusken Lars Anvar Kolle.

Det er Axel Jensen-dagen på Bjerke, og Kolle har fått oppdraget å kjøre topphestene til den svenske trenerlegenden Stig H. Johansson.

-Det er smigrende, sier Lars Anvar Kolle til Dagbladet.
Han er som vanlig godt opplyst om hestene han skal kjøre. Han benytter seg av videomaterialet til svenske ATG for å holde seg oppdater også på svenske hester.

Håper på tet hele veien

-Jeg håper jeg kan lede hovedløpet helt til mål er passert, sier Kolle.
Det er I Won't Dance som skal gjøre jobben.
-Det er en god hest, som er veldig startrask, og vi har jo vunnet sportrekningen.
Jeg er noe usikker når det gjelder formen, fordi hesten har hatt en ganske drøy løpspause.
Men når Johansson sender hesten rett ut i Axel Jensens Minneløp går jeg ut fra, at han er godt forberedt, sier Kolle.

Flere topphester

Kolle har satt seg godt inn i alt han skal kjøre på Bjerke denne onsdagskvelden. Her er hans vurderinger:

-Megaman Neo er jeg veldig usikker på nå. Han har hatt høye muskelverdier. Og selv om han kanskje er blitt noe bedre fra bakspor, ser jeg på det som et klart minus. Jeg ligger lavt denne gang.
Caddie Dream satt fast på Åby sist.
Hun har bedre form enn resultatene forteller. Jeg må kjøre litt på sjanse fra baksporet.
Når det gjelder formen til Littlemscantbwrong er jeg veldig usikker. Nest sist ga hun helt opp fra lederryggen, og gangen etter feilet hun. Og jeg er også svært usikker på, om hun i det hele tatt vil takle andre sporet i volten.
M.T. Funky Dude ledet hele veien på Solvalla sist. Jeg mener min hest skal regnes bak favoritten Gangster Advice, som jeg selvfølgelig har stor respekt for.
Torpa Glad skulle vært litt bedre på Färjestad. Han ga seg litt for tidlig. Det er mulig han begynte å kjenne halsproblemene. For han ble strøket fra et løp noe senere. Nå skal han være klar igjen. Jeg kjører fra start og ser hvor vi havner. Vestpol Faxen er min favoritt i løpet. Men Torpa Glad skal selvfølgelig regnes, sier Kolle.

Kolles bankere

Lars Anvar Kolle er fast leverandør av tips til rikstoto.no. Han lanserer ikke seg selv som banker. Men han har funnet to andre.
-Jeg tror Gangster Advice vinner igjen.
Og så regner jeg med at A.B. Lom'n er i orden, når han nå kommer ut i løp etter pause. Da tror jeg ikke han blir lett å hente inn, avslutter Lars Anvar Kolle.