Kjørt ned av motorsykkelen til norsk fotograf: - Latterlig!

Jakob Fuglsang mistet seiersjansen etter påkjørsel.

UHELDIG DANSKE: Jakob Fuglsang. Foto: Stefano Sirotti/Polaris
UHELDIG DANSKE: Jakob Fuglsang. Foto: Stefano Sirotti/Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE/OSLO (procycling.no): Torsdagens Tour de France-etappe var rittets siste fjelletappe uten målpassering oppe på en stigning. Men det betydde ikke at feltet slapp unna en ny meget kraftkrevende dag i Alpene. 

Franske Romain Bardet (Ag2r) vant en populær hjemmeseier, både Frankrikes og Ag2r sin andre etappeseier i denne touren. Det klarte 24-åringen etter å ha holdt unna for restene av bruddet han var en del av tidligere på dagen.

Sammenlagtleder Chris Froome (Team Sky) og de tøffeste rivalene hans kom til mål rundt tre minutter etter etappevinneren. Dermed ble det få endringer blant de beste i Tour de France totalt sett.    

Bak Bardet jaktet Pierre Rolland (Europcar), Winner Anacona (Movistar), Bob Jungels (Trek) og Jakob Fuglsang (Astana) i hårnålssvingene opp og over dagens siste bakke, Lacets de Montvernier.

Tordnet mot motorsyklist
Sistnevnte ble rent overende av en motorsykkel på vei opp til Col de Glandon, men kom seg tilbake rytterne foran etter at Bardet hadde stukket ifra. Uheldig for danske Fuglsang, som der og da mistet muligheten til å kjempe om etappeseieren.

- Jeg ble kjørt ned av motorsykkelen bakfra. Latterlig. Det er skandaløst, kommenterte dansken etter å a kommet i mål til femteplass.

Den norske fotografen Daniel Sannum Lauten satt bakpå den aktuelle motorsykkelen.

Fuglsang mistet også sjansen til å lede i kampen om klatretrøya, som han ville gjort dersom han var først over Col de Glandon.

- Jeg lå an til å ta de 25 poengene, så blir jeg kjørt ned bakfra halvannen kilometer før toppen. Det er selvfølgelig bittert. Motorsyklisten skal være glad han ikke er i nærheten av meg nå, eller at jeg vet hvem han er, fortsatte Fuglsang.

- Jeg har sett flere ganger i år, og flere ganger tidligere år at ryttere blir kjørt ned. Det er jo vanvittig at folk skal kjøres ned når de er i utbrudd. Det burde jo være plass nok til oss alle sammen. Ellers så har de ikke styr på folkene sine. Det er mulig de som kjører biler eller motorsykler ikke vet hvordan de gjør jobben sin, raste en tydelig irritert Astana-rytter.

Tett om klatretrøya
Romain Bardet angrep på vei opp dagens høyeste fjell, Col de Glandon (1924 meter over havet). Ned fra det samme fjellet klarte fjorårets sjettemenn i Tour de France-sammendraget å holde avstanden til rytterne bak.

I år har ikke Bardet klart å følge opp plasseringen sammenlagt, men etter torsdagens innsats fikk han med seg flere bonuser. Han er inne blant de ti beste totalt, og overtok i tillegg posisjonen som beste franskmann fra Giant-Alpecins Warren Barguil.    

Løypa fra Gap til Saint-Jean-de Maurienne bød på hele sju kategoriserte stigninger på 186 kilometer.

Joaquim Rodríguez gjorde det tidlig klart at han ville jobbe for å kapre klatretrøya fra Chris Froome. «Den lille sigaren», som han kalles, har syklet i den rødprikkete trøya lenge, men kun på lån fra gulkledte Froome.

Rodríguez stakk ifra i det tidlige bruddet med 28 andre. Etter full poengpott på de fire første av totalt sju stigninger, var Katjusja-profilen også den virklige lederen av klatrekonkurransen.

Romain Bardets sterke avslutning satte likevel Rodriguez' ledelse i fare. Både torsdagens etappevinner og Rodríguez på 68 poeng etter etappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

BEST OPP OG NED: Ag2r-rytter Romain Bardet. Foto: Eric Feferberg / Afp / NTB scanpix
BEST OPP OG NED: Ag2r-rytter Romain Bardet. Foto: Eric Feferberg / Afp / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer