Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjørt til sykehus etter velt i sykkel-VM

Ingen medaljer for de norske U23-rytterne.

VELTET: Filip Eidsheim veltet og klarte ikke fullføre løpet. Her med italienske Andrea Fedi og franskeTheo Vimpere. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
VELTET: Filip Eidsheim veltet og klarte ikke fullføre løpet. Her med italienske Andrea Fedi og franskeTheo Vimpere. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Norges U23-ryttere greide ikke å følge opp medaljefesten i sykkel-VM lørdag.

Mens Filip Eidsheim veltet og ble kjørt til sykehus og August Jensen ble hindret av teknisk trøbbel da finalen nærmet seg, satt trioen Håvard Blikra, Sven Erik Bystrøm og Vegard Breen igjen i avslutningen.

Men kreftene var slutt, og Blikra ble bestemann på 15.-plass.

- Jeg satt bra til mot slutten og tenkte at jeg ikke skulle bli sperret i spurten, men så stivnet jeg og raste bakover, sa Håvard Blikra.

Kasakhstaneren Alexej Lutsenko var seigest og vant gullet knepent foran franskmannen Bryan Coquard og belgieren Tom Van Asbroeck i et 52 mann stort hovedfelt som kom samlet til mål.

- Sannsynligvis blir proffenes ritt også avgjort siste gang opp Cauberg - selv om de har ti mil lenger å sykle, mente Sven Erik Bystrøm etter 21.-plassen.

Søndag skal Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch i ilden i den berømte Amstel-løypen i nederlandske Valkenburg.

- Jeg hadde veldig troen. Vi satt godt plassert i siste bakke, og det så veldig bra ut. På toppen var jeg like bak de fremste, og det gikk mot samlet spurt, men der ble jeg sperret, fortalte Bystrøm.

Tidligere i mesterskapet har de norske juniorrytterne blomstret med tempogull til Oskar Svendsen og fellesstartsølv til Eline Gleditsch Brustad.

Norge har stolte tradisjoner også i U23-klassen med Kurt Asle Arvesens VM-gull i 1997 og Thor Hushovds tempogull året etter, også det i Valkenburg.

(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media