TO-DAGERS: Bilal Magamadov sammen med trener Nardi Berisha før dagens boksekamp, som aldri ble noe av. - Her ser dere skjegget mitt, det er jo nesten ingenting, sier Bilal Magamadov. Foto: Privat
TO-DAGERS: Bilal Magamadov sammen med trener Nardi Berisha før dagens boksekamp, som aldri ble noe av. - Her ser dere skjegget mitt, det er jo nesten ingenting, sier Bilal Magamadov. Foto: PrivatVis mer

Kjørte 500 kilometer for å bokse, ble disket fordi han hadde todagers-skjegg

- En kjedelig sak, men vi må følge regelverket, sier arrangørklubben.

(Dagbladet): Sammen med sine to trenere kjørte Bilal Magamadov 500 kilometer fra Hønefoss til Trondheim for å delta på NM i boksing.

17-åringen har tidligere bokset to kamper i Tyskland, og vunnet begge. Nå gledet han seg til å delta på NM, men fikk aldri muligheten.

Grunnen var litt skjeggvekst.

- Jeg gikk i ringen, men så kom kampleder bort til meg og sa jeg ikke kunne bokse fordi jeg hadde skjegg, forteller Magamadov til Dagbladet, fra bilen på vei tilbake til Hønefoss.

Verken han eller trenerne hadde fått med seg regelen om at det ikke er lov til å bokse med skjegg i amatørkamper.

- Vi burde ha sjekket det, men vi trodde vi hadde alt i orden. Det glapp forbi, dette er en regel du ikke tenker på, bekrefter trener Valon Dresha.

Ville ordne opp Både treneren og bokseren skjønner at regler må følges, men skulle ønske de hadde fått en ny sjanse.

- Jeg skjønner at regler er regler, men jeg var to ganger borte og snakket med juryen i forbindelse med en bandasje jeg skulle legge riktig, og da skulle jeg ønske de hadde fortalt meg at jeg samtidig måtte ta skjegget, sier Magamadov, som legger til at det bare er to dager siden han barberte seg sist.

Han reagerer på at han ikke fikk muligheten til å ordne opp i det.

- Hvis man har feil på hansker eller trøye får man tre minutter på seg til å ordne det. Hadde jeg fått det nå hadde jeg rukket å fjerne det lille skjegget jeg hadde, sier han.

-Kjedelig sak Når Dagbladet snakker med Robert Walstad i arrangørklubben Trym Boxing kan han fortelle at det ikke bare var én, men to, som ikke fikk bokse på grunn av skjegg.

- Dette er en veldig kjedelig sak, men det står i regelverket, og det er det vi må forholde seg til. Dette var en avgjørelse juryen tok, sier han til Dagbladet.

Han snakket selv med Magamadov før kampen begynte, men tenkte ikke over at 17-åringen hadde skjegg.

- Jeg kan dessverre ikke si at jeg registrerte skjegget, men dette er en regel vi har prøvd å opplyse godt om i forbindelser med mesterskap. Det er en regel som dessverre mange ikke får med seg, og det er ikke første gangen dette skjer.

Walstad forteller at det ble litt forvirring da juryen bestemte at Magamadov ikke fikk bokse.

- Nå vet ikke jeg om han hadde med seg barbermaskin, men han fikk ikke muligheten til å gjøre noe med det. Denne saken er kjedelig fra a til å.

Kommer tilbake Magamadov måtte derfor takke for seg, og snu og kjøre tilbake til Hønefoss.

- Det er dette jeg vil drive med, og jeg kommer til å dra tilbake på NM neste år. Da skal jeg vinne, og det hadde jeg kommet til å gjøre hvis jeg hadde fått muligheten i dag også, sier han selvsikkert.