Kjørte av veien og ble påkjørt

- Vi var heldige, sier han, til tross for ti minutters tidstap.

(Dagbladet.no): Etter en god start på hans første Rally Catalonia, fikk Andreas Mikkelsen (Ford) store problemer under den tredje fartsprøven i dag.

I en sving hvor Manfred Stohl (Citroën) var en av flere andre som fikk problemer, kjørte 18-åringen i grøfta og ble deretter påkjørt av bilen som fulgte bak.

- Bilen bak gjorde det samme som oss, men da lå vi i veien. Han gikk rundt og landet oppå fronten av min bil! Vi var heldige, for det kunne blitt en stor ulykke, forteller Mikkelsen til sine egne hjemmesider.

- Vi var heldige

I stedet ble eneste konsekvens at rallytalentet tapte 10 minutter, og at han nå ligger på 45. plass, knappe 20 minutter bak ledende Sebastien Loeb (Citroën) etter rallyets første dag.

- Vi var heldige og fikk bilen på veien igjen, sånn at vi kunne fortsette - sjøl om deler av bilfronten ble ødelagt, forteller Mikkelsen.

Petter Solberg (Subaru), som er best av de norske, ligger på sjetteplass, over ett og et halvt minutt bak Loeb.

Solberg punkterte

UHELDIG: En god start betydde lite da Andreas Mikkelsen kjørte av veien under SS3. Men han opplevde tross alt hell i uhellet, sier han sjøl. Foto: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA/SCANPIX
UHELDIG: En god start betydde lite da Andreas Mikkelsen kjørte av veien under SS3. Men han opplevde tross alt hell i uhellet, sier han sjøl. Foto: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA/SCANPIX Vis mer

- Ikke så verst, det fungerte ganske bra. Det var glatt og vanskelig, men det er likt for alle. Vi punkterte to ganger på SS1, men moussen fungerte greit, så det forårsaket ingen store problemer, sa Petter til Subaru-teamets hjemmeside etter SS 2 - da han lå på femteplass.

Henning Solberg (Ford) kjører asfaltrallyet i Spania for første gang og taper tid til teten for hver fartsprøve som går. Han ligger nå på 10. plass etter SS6.

 To plasser bak eldstebror Solberg følger Thomas Schie (Ford), som er sju og et halvt minutt bak teten. Eivind Brynildsen (Mitsubishi) ligger på en foreløpig 27. plass.

Kjørte av veien og ble påkjørt