Kjørte fra gullet

SOGNDAL (Dagbladet): Lyn nådde bunnen da småsjuke Tommy Berntsen i går hostet opp sitt andre sjølmål for sesongen. Flere av Lyn-gutta har hatt influensa de siste ukene. De ble neppe piggere av å kjøre buss over fjellet fra Oslo.

Før pause liknet Lyn-spillerne langt fra et lag på jakt etter seriegull. De sto der som en gjeng som hadde kommet for seint til trikken - eventuelt bussen de hadde sittet seg såre på i seks-sju timer fra Oslo dagen før. For å spare et beløp på rundt 50000 kroner - likt 0,005 prosent av klubbeier Atle Brynestads formue på en milliard kroner (ifølge Kapitals ferske liste over Norges rikeste) - kjørte Lyn landeveien til den viktige bortekampen. Muligens kjørte de fra siste sjanse til seriegull også.

Trener Sture Fladmark jaktet absolutt ikke på unnskyldninger i går, men sier likevel:

- Det er ikke sunt å sitte seks-sju timer i buss, og gå og spille kamp direkte. Det gunstigste er jo å ikke reise seks-sju timer i det hele tatt, men nå skulle vi jo opp hit. Vi gjorde en vurdering på denne turen tidlig i år, og spillerne ville ta buss. Da ble det buss, sier han.

Har influensa

Men på det tidspunktet buss-avgjørelsen ble tatt, gikk Norge mot sommer, og Lyn gikk fra seier til seier. Nå går flere av spillerne rundt med sår hals, og den solide serielederen er innhentet for lengst.

- Det har gått noen influensatilfeller i troppen de siste ukene, men heller ikke det er noen unnskyldning.

- Noe må det jo være?

- Det er som jeg sier. Mange ting kan spille inn. Man kan lage en god liste. Vi slet med aggressiviteten, vant ikke dueller og var rett og slett ukonsentrerte. Første omgang var noe av det dårligste vi har gjort i år.

- Jeg er småsjuk. Er forkjøla og har vondt i halsen. Men det er jo noe alle har nå for tida, sier Tommy Berntsen.

Han gikk rett i dusjen etter kampen. Ville ikke snakke med pressen før han hadde fått varmen tilbake og sjølmålet på avstand.

- Det var noe dritt, sier han.

To minutter etter pause slo Anders Stadheim et ufarlig innlegg inn i Lyn-feltet. Der sto Tommy Berntsen upresset og ventet. Og ventet...

Misforsto keeper

- Jeg misforsto keeperen. Han ropte ingenting, men jeg trodde at han skulle komme ut. Det gjorde han ikke, og da ble det til slutt så dårlig tid at jeg måtte ta en hektisk avgjørelse. Det endte med sjølmål, sier han.

Berntsen stupheadet ballen i mål - utakbart for keeper Ødegaard.

- Det var mitt mål, dessverre.

En kjempetabbe - betydelig grovere enn da han kraftig presset beinet inn Rosenborgs 1-1 mål på Ullevaal i en kamp trønderne til slutt vant 2-3.

- I dag så det jo ut som om Tommy hadde hjemmeseier på oddsen, fleiper keeper Ødegaard.

Siste busstur?

Ødegaard sto bakerst og ryddet unna for utespillere som ikke våknet før Berntsens flause.

- Det så ut som om vi ble tatt litt på senga av Sogndals innsats, sier Ødegaard.

Også han lurer på om det var så lurt å spare penger på transporten.

- Det er første gangen vi tar buss hit. Det kan godt hende det ligger noe der, men akkurat nå har jeg ikke lyst til å skylde på noenting. Vi ble for passive, sier han.

Berntsen svarer slik på spørsmål om årsakene til at Lyn var så langt under pari de første 50 minuttene.

- Neeei, vi kjørte jo buss opp hit i går, og lå over på hotell.

Så legger han til:

- Men det var helt greit det. Har ingen problemer med det.

Gullet er nå glemt:

- Vi har ikke tenkt så mye på gullet, men nå har i alle fall toget gått. Vi må ha hjelp av andre, og har dessuten forferdelig dårlig målforskjell, sier Berntsen.

Som ikke så fram til hjemturen:

På nattbuss.

Sogndal - Lyn 2 - 2

MÅL: 1 - 0 Rune Bolseth (15), 2 - 0 selvmål (47), 2 - 1 Thomas Lagerløf (57), 2 - 2 Kjetil Løvik (74)

BB: Rune Bolseth, Sogndal

LANG VEI HJEM: Verken Tommy Berntsen eller trener Sture Fladmark så fram til den lange bussturen over fjellet hjem til hovedstaden. - Seks-sju timer i buss er ikke sunt, sier Fladmark.