Kjørte fra kapteinen på Colombias drømmedag

Nairo Quintana (29) vant dagens etappe, mens landsmannen Egan Bernal (22) kjørte fra lagkaptein og fjorårsvinner Geirant Thomas og opp på 2. plass i sammendraget.

IMPONERTE: Egan Bernal nærmer seg den gule trøya etter dagens stunt og passerte blant annet lagkompis og fjorårsvinner Geirant Thomas i sammendraget. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP
IMPONERTE: Egan Bernal nærmer seg den gule trøya etter dagens stunt og passerte blant annet lagkompis og fjorårsvinner Geirant Thomas i sammendraget. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFPVis mer

Fjellgeita Nairo Quintana fra Colombia vant den 18. etappen i Tour de France foran Romain Bardet og Aleksej Lutsenko. Quintana kjørte seg opp til 7. plass i sammendraget med dagens stunt fra det opprinnelige bruddet på 34 mann.

I en forrykende fjelletappe med mye action i både kampen om etappeseieren og i sammendraget, var stjerneskuddet Egan Bernal (22), også fra Colombia, en av dagens vinnere da han kjørte fra de øvrige sammenlagtkanonene, inklusiv INEOS' kaptein og fjorårsvinner Geirant Thomas.

Bernal passerte lagkompis Thomas i sammendraget og er nå nr. 2 i kampen om den gule trøya, som fremdeles innehas av hjemmehåpet Julian Alaphilippe. Franskmannen reddet seg selv i den siste utforkjøringen inn mot mål og med god hjelp fra lagkamerat Enric Mas.

VANT: Nairo Quintana stakk av med dagens etappeseier og kjørte seg opp til 7. plass i sammendraget. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
VANT: Nairo Quintana stakk av med dagens etappeseier og kjørte seg opp til 7. plass i sammendraget. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

1.30 minutter skiller Alaphilippe og Bernal i sammendraget nå, mens Thomas er fem sekunder bak lagkompis Bernal.

Nå er det vidåpent hvem av dem som er INEOS' sterkeste kort i kampen om den gule trøya.

- For øyeblikket ser jeg på Bernal som en sterkere klatrer enn Thomas, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Dagens etappetoer Romain Berdat overtar klatretrøya fra Tim Wellens etter dagens fangst fra bruddet.

Amund Grøndahl Jansen var en del av det opprinnelige bruddet, men måtte etter hvert slippe i kampen mot de mange klatresterke utfordrene i bruddet på denne fjelletappen.

De norske rytterne endte som ventet med beskjedne plasseringer på denne tøffe etappen, som var 208 kilometer lang og den første av tre etapper i Alpene. Fredagen venter også en tøff etappe. Avslutningen er på 2113 høydemeter.