Kjørte fra kapteinen på Colombias drømmedag

Nairo Quintana (29) vant dagens etappe, mens landsmannen Egan Bernal (22) kjørte fra lagkaptein og fjorårsvinner Geirant Thomas og opp på 2. plass i sammendraget.

IMPONERTE: Egan Bernal nærmer seg den gule trøya etter dagens stunt og passerte blant annet lagkompis og fjorårsvinner Geirant Thomas i sammendraget. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP
IMPONERTE: Egan Bernal nærmer seg den gule trøya etter dagens stunt og passerte blant annet lagkompis og fjorårsvinner Geirant Thomas i sammendraget. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fjellgeita Nairo Quintana fra Colombia vant den 18. etappen i Tour de France foran Romain Bardet og Aleksej Lutsenko. Quintana kjørte seg opp til 7. plass i sammendraget med dagens stunt fra det opprinnelige bruddet på 34 mann.

I en forrykende fjelletappe med mye action i både kampen om etappeseieren og i sammendraget, var stjerneskuddet Egan Bernal (22), også fra Colombia, en av dagens vinnere da han kjørte fra de øvrige sammenlagtkanonene, inklusiv INEOS' kaptein og fjorårsvinner Geirant Thomas.

Bernal passerte lagkompis Thomas i sammendraget og er nå nr. 2 i kampen om den gule trøya, som fremdeles innehas av hjemmehåpet Julian Alaphilippe. Franskmannen reddet seg selv i den siste utforkjøringen inn mot mål og med god hjelp fra lagkamerat Enric Mas.

1.30 minutter skiller Alaphilippe og Bernal i sammendraget nå, mens Thomas er fem sekunder bak lagkompis Bernal.

Nå er det vidåpent hvem av dem som er INEOS' sterkeste kort i kampen om den gule trøya.

- For øyeblikket ser jeg på Bernal som en sterkere klatrer enn Thomas, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer