Kjørte fra «Schumi»

Kaldt brasiliansk sprudlevann i nakken ble Michael Schumachers søte hevn over David Coulthard i går. Skotten stanset tyskerens seiersrekke i Formel 1. Og det på banen i Sao Paulo - der må man vinne for å bli verdensmester.

De sju siste sesongene har verdensmesteren sammenlagt vunnet den eneste Formel 1-runden i Sør-Amerika. Som i fjor da Michael Schumacher hentet hjem Ferraris første VM-tittel på 21 år.

Riktige dekk

Inntil i går hadde Schumacher vunnet seks løp på rad. Men riktig dekkvalg og taktiske feilvurderinger av Schumacher, ga Coulthard (30) den tiende seieren i karrieren etter andre- og tredjeplass i de to første rundene i Australia og Malaysia denne sesongen.

- Takk til ingeniøren min. Før løpet fikk vi beskjed om at regnværet var på vei. Derfor avgjorde vi før start å justere bilen for en mellomting mellom regn og tørt føre. Det ble avgjørende, sier Coulthard.

Champiskrig

Også Schumacher kjørte på kombidekk. Men han lot seg klemme inne ved en forbikjøring av en treigere bil, og mistet seieren på det.

Forholdet mellom skotten og Schumacher har til tider hatt preg av uvennskap. Ikke nå lenger.

Schumacher tok tydeligvis Sco Paulo-statistikken som et varsel om dårligere tider, og feiret sin overmann med champiskrig på podiet.

Som Schumi vant.

Litervis av brasiliansk sprudlevann fylte opp kjøredrakta til seierherren.

FUKTIG FEIRING: Skotske David Coulthard (t.h.) slo Michael Schumacher.