Kjørte gjerrig - og vant

Veteranen David Coulthard viste i Formel 1-premieren at det er fullt mulig å være kaldere enn Schumacher og raskere enn Ferrari.

Skotten i McLaren Mercedes-teamet kjørte seg opp fra 11. startposisjon i sesongens første løp i australske Melbourne i går. Og det i en konkurranse som inneholdt mye av det beste Formel 1 kan by på:

Skiftende føre, skiftende ledere og den nødvendige dosen avkjøringer og tidsstraffer og tekniske problemer.

Det siste rammet blant andre Michael Schumacher. Han måtte i depotet for å fjerne noen løse deler på bilen.

- Jeg trodde også jeg hadde punktert. Det var en interessant dag, fastslo Schumacher.

Han måtte i tillegg både inn og skifte til tørrdekk og ut på gresset etter en heftig duell med finnen Kimi Räikkönen.

- Vi hadde en tøff duell, men jeg klarte å holde Schumi bak meg, sier en middels fornøyd finne.

Han ble til slutt nummer tre, plassen foran Schumacher. Selv tror finnen han hadde vunnet løpet hvis det ikke var for tidsstraffen han fikk etter å ha kjørt for fort i depoet.

Unngikk tabbene

Coulthard innrømmer at det ble en litt uvanlig konkurranse.

- En slik vi opplever et par ganger i løpet av sesongen. Men de teller like mye, påpeker skotten.

Og kanskje var det nettopp dramatikken som gjorde at en av sirkusets mest rutinerte aktører endte øverst på pallen. Coulthard kjørte behersket, sikkert og unngikk tabbene som ødela for mange av konkurrentene.

- Det som så ut som et veldig vanskelig utgangspunkt, viste seg å være et veldig godt et, slik forholdene utviklet seg, sier Coulthard.

- Det ble en fantastisk avslutning på en vanskelig helg, fastslår han.

Uflaks

Schumacher tok oppskriftsmessig ledelsen fra pole position. Med regnværsdekk kjørte han seg opp i en sju sekunders ledelse. Men bak jaget J-P Montoya på tørrdekk, og det var bare et tidsspørsmål før Schumacher måtte inn i depotet for å skifte - og colombianeren var forbi. Men Montoya hadde uflaks.

Både Schumachers stallkamerat, Ruben Baricchello, og Ralph Firman hadde uhell som gjorde at sikkerhetsbilen måtte ut i banen. I tillegg snurret Williams-føreren etter en tur i depotet. Dermed forsvant ledelsen.

- En marerittkonkurranse. Jeg ledet med 16 sekunder da sikkerhetsbilen kom første gang. Den kom en gang til, og tok fra meg ledelsen igjen. To ganger tok de fra meg alt, sier en oppgitt Montoya.

Og Coulthard sklei forbi alle uhell og hindringer.

FERRARI-FRITT: David Coulthard kunne feire Grand Prix-seieren sammen med McLaren-fansen. Skotten var ni sekunder foran Williams' Juan Pablo Montoya i mål.