Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjørte i 200 km/t uten frontrute og med brukket finger

Henning Solberg ble kastet rundt etter vannplaning.

RUNDKAST: Slik så bilen til Henning Solberg og Cato Menkerud ut etter rundkastet i 150 km/t i Australia. Foto: TEAM EXPERT
RUNDKAST: Slik så bilen til Henning Solberg og Cato Menkerud ut etter rundkastet i 150 km/t i Australia. Foto: TEAM EXPERT Vis mer

(Dagbladet.no) VM-runden i Australia har blitt litt av en utfordring for WRC-førerne.

I går ble de bombardert av steinende miljøaktivister, noe som førte til at bilene måtte ha politieskorte. Og nå har glatte og gjørmete veier skapt vanskelige forhold for rallyførerne.

Noe Henning Solberg fikk merke natt til i dag.

Vannplaning
- Jeg fikk vannplaning i sikkert 150 km/t, og dro rett av veien og rulla, sier eldstebror Solberg.

BRILLEFIN: Henning Solberg måtte ta på seg briller da han kjørte uten frontrute. Foto: TEAM EXPERT
BRILLEFIN: Henning Solberg måtte ta på seg briller da han kjørte uten frontrute. Foto: TEAM EXPERT Vis mer

Fartsfesten har blitt delvis ødelagt av alt regnet og Henning er nå på sjetteplass, nesten tre minutter bak ledende Daniel Sordo.

- Det er utrolig glatt, og i tillegg er det store vanndammer. Og vi er liksom ikke med i dette gamet for å bremse, så det er bare å kjøre for fullt, og håpe på at du kommer riktig ut på den andre siden. Jeg feilberegnet litt over én av tusenvis av vanndammer, og da gikk det rett ut av veien, sier Solberg.

- Vi traff en stolpe som nesten gikk gjennom frontruta. Det kunne vært skikkelig skummelt.

Kabriolet
Henning Solberg lot seg imidlertid ikke stoppe av dette, selv om også han - og ikke bare bilen - fikk hard medfart i krasjet.

- Jeg klarte ikke å trekke til meg hendene fort nok, og fikk et skikkelig slag i den ene hånda. Forhjulene tok tak, og da gikk rattet i sinnssyk fart fra høyre til venstre. Jeg tror jeg har brukket tommelen. Vi kunne kjøre videre, men vi så jo ikke noe, siden frontruta var helt ødelagt. Vi sparket den ut og kunne fortsette. Jeg fikk på meg noen briller, så jeg i hvert fall så noe, sier han.

Dermed suste han videre i sin oransje ford - i 200 km/t uten frontrute og med en brukket finger.

- Men jeg tror ikke dette er den nye kabriolet-trenden, for det er i overkant mye friskluft, sier Solberg.

Petter Solberg, som før helga bestemte seg for å kjøre en modernisert fjorårsmodell av Citroën C4, kjører ikke i Australia. Det gjenstår ti fartsprøver av rallyet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling