Kjørte i 350 km/t

Racingstjernen Kenny Bräck holdt en fart på 350 km/t da han støtte sammen med en konkurrent under Indy-løpet i USA.

Det var på den 189. runden av Texas Motor Speedway ved Fort Worth i USA at bilen til Sveriges racingstjerne Kenny Bräck traff bilen til sør-afrikanske Tomas Scheckter. Bräcks bil ble kastet flere meter opp i lufta, før den ble slengt mot et stålgjerde på siden av banen. Alt bortsett fra beskyttelsescella rundt førersetet, ble knust i sammenstøtet, melder Aftonbladet.

Bräck ble operert på et sykehus i Dallas mandag morgen. Ifølge Expressen har operasjonen vært vellykket. Han ble operert for brudd i anklene og i låret. Svensken vil også bli operert i dagene som kommer. Tilstanden var mandag alvorlig, men stabil.

Det er et under at det ikke gikk verre med Bräck. Ifølge Expressen holdt svensken en fart på 350 km/t. Ifølge Aftonbladet holder de fleste bilene i Indy-løpet en toppfart på 350 km/t. Den høye farten innebærer stor fare for førerne og enorm belastning på bilene.

Bilene som brukes, er av svært høy kvalitet. De er konstruert til å tåle hastigheter på over 350 km/t, ifølge Aftonbladet. En såkalt overlevelses-celle rundt førersetet er en av de viktigste beskyttelsene for føreren dersom det skjer en ulykke. Det er trolig denne cella som er grunnen til at Kenny overlevde sammenstøtet.

Løpet ble avbrutt straks etter ulykken.

SAMMENSTØTET: Kenny Bräck holdt en fart på 350 km/t da han kræsjet. Utrolig nok overlevde han sammenstøtet. Foto: AP/SCANPIX
OVERLEVDE: Tilstanden til Bräck skal være alvorlig, men stabil. Foto: AP/SCANPIX